Google će moći da dešifruje loš rukopis lekara

0
50
google-ce-moci-da-desifruje-los-rukopis-lekara

Top50


PCPress.rs Image

Veliki broj lekara brzo i nečitko piše recepte za lekove. Zatim, mnogim pacijentima je gotovo nemoguće da protumače šta su lekari napisali. Ovaj problem postoji već decenijama i mnoge tehnološke firme pokušavaju da ga reše sa malo ili bez uspeha.

PCPress.rs Image

Google ima rešenje

Međutim, sada Google pokušava da prevede te nerazumne tekstove. Kompanija je objavila na svojoj godišnjoj konferenciji u Indiji da sarađuje sa farmaceutima na istraživanju načina za dešifrovanje rukopisa lekara.

Ova funkcija, je trenutno u fazi istraživanja i još uvek nije spremna za javnost. Kada bude funkcionalna ona će omogućiti korisnicima da slikaju recept ili da ga učitaju iz biblioteke fotografija. Kada se slika obradi, aplikacija otkriva i ističe lekove pomenute u belešci, rekao je izvršni direktor Google-a.

„Ovo će delovati kao pomoćna tehnologija za digitalizaciju rukom pisanih medicinskih dokumenata povećanjem broja ljudi, kao što su farmaceuti. Međutim, nikakva odluka neće biti doneta isključivo na osnovu rezultata ove tehnologije“, navodi se u saopštenju kompanije.

Google za Indiju je godišnji događaj kompanije na tržištu Južne Azije, gde prikazuje desetine novih proizvoda koji su u razvoju. Takođe, kompanija je saopštila da radi i na jedinstvenom modelu i za govor i za tekst koji će pokrivati više od 100 indijskih jezika, kako bi se omogućilo internet putovanje miliona pojedinaca na tržištu Južne Azije.

Indija je ključno tržište za Google, sa preko pola milijarde korisnika u zemlji. Međutim, ovo je takođe bila jedna od najtežih godina za Google na tržištu Južne Azije, jer ga je indijski antimonopolski regulator dvaput kaznio poslednjih meseci.

Što se tiče nove funkcije za tumačenje rukopisa ona je u prototipu istraživanja i kompanija se još uvek nije obavezala da će je lansirati.

Izvor: TechCrunch

eFakture


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.