Google će automatski brisati podatke koje prikuplja o novim korisnicima, a evo šta će biti sa podacima postojećih korisnika

Google menja svoja podrazumevana podešavanja tako da će ubuduće neki podaci koje prikuplja o korisnicima biti automatski brisani, umesto da korisnici to rade sami. Aktivnosti na vebu i u aplikacijama, uključujući pretraživanja i posećene veb sajtove, kao i podaci o lokaciji, biće izbrisani posle 18 meseci. Istorija YouTubea, uključujući i to koje su klipove korisnici gledali i

koliko dugo, biće izbrisana nakon 36 meseci. Ove promene se odnose samo na nove naloge, a postojećim korisnicima će se uskoro pokazati zahtev za podešavanje postavki.Original Article