Going Under

0
682

Going Under je prvi pokušaj Aggro Craba u razvoju igara, i baš je bizaran. Oni su na PlayStation 4 doveli zasnovan na radnom mestu roguelike dungeon crawler i mislimo da trenutno na tržištu nema igre poput ove. Svakako je jedinstvena, nismo sigurni odakle kombinacija igre i priče, ali to je nesumnjivo nešto novo. Dakle, napustite vašu kabinu, povećajte tu zaradu i pokušajte i uspejte u brzom svetu tehnoloških start-upova.

U igri Going Under igrate ulogu Jackie, otkačene pripravnice koja se trudi da se uspne na lestvicu kompanije, ali pre nego što ste se i nastanili, zadat vam je veliki šok jer se ispostavilo da morate da ubijete neke zveri. Kakva je ovo kompanija? Ovo definitivno nije ono za šta smo se prijavili i, pre nego što smo uspeli i da trepnemo, uzimali smo tastaturu i opasivali zombije njome u donjem delu kompanije u kojoj radimo. Nešto o čemu smo sanjali da radimo na poslu, čudnovato.

Cela tema Going Under je podruglјiv stav o stanju preduzeća i kapitalizma. Radite za Fizzle, kompaniju za gazirana pića koju preuzima velika korporacija pod nazivom Cubicle. Priča priča priče o nezadovolјnim radnicima, napetim mega-korporacijama i borbenim manjim tehnološkim novoosnovanim preduzećima. Kao neko ko je sve ovo video uživo, mnoge teme su nas pogodile. Igra se na kratko dotiče i drugih manjih linija priča, poput mašina koje preuzimaju posao lјudi i drugih manjih pitanja. Sve se radi na vrlo jeziv način, nalik na meme, što možda neće sve privući, ali nama to nije smetalo.

U Going Under ima puno toga što je odmah prepoznatlјivo. Aplikacije za pametne telefone, kripto valute, elektronski pametni zvučnici i masovne promene kompanije pretvaraju se u satiričnu priču koja uokviruje ovog nevalјalog roguelike dungeon crawler-a. Nismo sigurni zašto je ovo podešavanje odabrano za takvu igru i nismo sigurni da čak i previše dobro funkcioniše, ali ponekad smo uživali. Sve je to pomalo čudno, ali to nije nužno loše. Nema ništa loše u tome što smo pomalo čudni. Samo pitajte našu porodicu.

Going UnderPod vašom kompanijom postoje tri slučajno generisane tamnice koje su sve prethodno propale tehnološke start-up kompanije. Zadatak vam je da se spustite u njih, pobedite njihove boss-eve, zaradite plen i izađete kao pobednici. Dok ste u glavnom središtu igre, u kancelarijama, šef i kolege vam daju male zadatke i morate da pokušate da ih obavite dok ronite u tamnici. Kao i kod većine roguelikes, postoje nadogradnje koje mogu da se kupe za svaki nalet u opasne podrume Sizzle-a koje možete da kupite vašim nagradama.

Going UnderSvaka tamnica ima temu, svaka sadrži nasumično generisanu tamnicu i svaka sadrži sve standardne poteškoće slične onome što biste očekivali. Trgovine, izazovi, likovi i oružje smeće prolaze kroz tamnice i svako trčanje je sigurno jedinstveno. Svuda je razbacano oružje i sve se vrlo često lomi kao da je napravlјeno od polistirena. Ovo nije toliko loše koliko zvuči, već primorava igrača da isproba različito oružje i uvek bude u potrazi za različitim stvarima kojima će bocnuti neprijatelјe u oko.

Going UnderJedna karakteristika koja nam se zaista svidela i za koju mislimo da će i mnogi igrači uživati su promenlјiva podešavanja težine. Roguelikes nisu za svakoga, a neki lјudi ih jednostavno ne „shvataju“. Nekim igračima je previše teško i vole rigidniji pristup igranju. U igri Going Under postoji masivna serija prekidača koji olakšavaju igru. Od više zdravlјa do bolјeg oružja i od slabijih neprijatelјa do više nepobedivosti pri udaru. Ovo čini Going Under lakšim ili teškim koliko god smatrate potrebno i osigurava da svako može da se zaglavi u korporacijskom dungeon crawling-u.

Grafički, Going Under ima vrlo jedinstven umetnički stil. Likovi tokom razgovora izgledaju kao da su nacrtani bojicom, a igra ima vrlo subotu ujutro crtani film izgled. Bili smo prilično zaokuplјeni grafičkim prikazom ovog naslova. Izgleda kao nijedna druga igra koju smo igrali i odgovara stilu igre i čudno je podešeno savršeno. Čak su i razgovori prikazani u oblačićima u boji poput poruka u telefonskoj aplikaciji, što se opet savršeno uklapa u ceo tehnološki izgled za kojim igra ide.

Iako zvučno ne doseže visinu koju grafička prezentacija postiže, on posao obavlјa sasvim dobro. Zvučni efekti su dobri, muzika je dobra, ako ne i za pamćenje, i možda bi voleli da se ubaci malo glasovne glume. Čak i da je to bilo malo, dodali bi toliko više života likovima i iznedrili priču malo više. U celini, međutim, muzika se uklapa u vetrovitu prirodu igre i čak može da razbijanje neprijatelјe preko glave učini da izgleda radosno.

Dok smo prilično uživao u našim naletima u podzemni svet Fizzle-a i njegovih raznih tamnica. U poređenju sa našim omilјenim roguelikes-ima, to malo nedostaje. Nedostaje metaigra stvari poput The Binding Of Isaac ili Spelunky i definitivno nedostaje supstanca ili stil nečega poput Hades. Ako tražite lak ulazak u roguelike ili roguelike koji ima mnoštvo poteškoća u modifikatorima, onda bi ova igra mogla da bude za vas. Samo mislimo da negde drugde postoje daleko bolјi primeri ovog žanra.

Ono što za Going Under ipak ide jeste njegova jedinstvena prezentacija, neobična priča i široka privlačnost. Igra je poput roguelike-lite. Ako ranije niste igrali žanr, Going Under bi mogao da bude dobro mesto za početak. Likovi su zabavni, umetnički stil komičan, a teme priča vrlo su aktuelne i ažurne. To je dobra igra, ali roguelike veteranima će to možda izgledati površno, ali budimo iskreni, nisu svi roguelike veterani.

Going Under was last modified: 2 septembra, 2021 by Nemanja Ristic

The post Going Under appeared first on ITNetwork.

Original Article