Godstrike

0
222

Godstrike je indie igra usredsređena na borbu u stilu pucačine koju su razvili i objavili OverPowered Teams. Iako igra igračima nudi živopisan 3D umetnički stil koji podseća na Hades, tu se sličnosti između dve igre završavaju. Godstrike je kažnjavajuće teška pucačina, i dok izazovna mehanika može da bude ispunjena u ovom žanru, mešavina neobično moćnih boss borbi i frustrirajućih Nintendo Switch kontrola čini uživanje u Godstrike-ovom igranju teškim za činjenje.

Igrači preuzimaju ulogu jedine preostale pobožne maske Talaal, koja je pronašla i posedovala domaćina da izazove i pobedi zla u svetu. Ovaj domaćin, nazvan „nosilac“, mora da iskoristi sposobnosti koje mu je dao Talaal da izazove brojne boss bitke koje čine primarnu priču u Godstrike-u. Većina narativa o video igrama obezbeđena je u animacijskom kolu na početku igre, a malo priče je dato tokom beskrajne petlјe boss bitki nakon toga. Zbog ovoga igrač ne saznaje mnogo o osobi koja je postala Talaal-ov domaćin, što otežava povezivanje sa cilјevima postavlјenim u priči.

GodstrikeGodstrike igranje je u suštini deo žanra twin-stick pucačine. U borbi igrač mora da kontroliše kretanje njegovog lika levim džojstikom Joy-Con, a desnim da cilјa i puca. Levi i desni bumper koriste se za aktiviranje jedne od mnogih posebnih sposobnosti koje igrači mogu da opreme pre početka bitke. Međutim, kontrole Nintendo Switch-a nemaju dobro nišanjenje, niti način da se zaključaju na neprijatelјa kada se kreće po bojnoj areni. To može da bude borba tokom igranja igre kada se neprijatelј često brzo kreće i može da reši projektile širokog dometa koji moraju da se izbegnu dok igrač nastavlјa da puca.

GodstrikeJedna od najtežih mehanika prisutnih u Godstrike-u je upotreba vremena. Merač vremena igrača se koristi kao valuta, zdravstvena traka i vremensko ograničenje za svaki boss susret. Primanje štete tokom borbe oduzeće vam vreme preostalo za susret, što može da bude poražavajuće ako igrač bude pogođen jednim od stalnih napada u stilu baraža koji većina neprijatelјa Godstrike-a koristi. Kupovina sposobnosti koje ćete koristiti tokom susreta takođe će koštati vremena, a igrači će morati da odmere da li je blagodat sposobnosti veća od kazne u odnosu na njihov merač vremena. Budući da se većina boss borbi može da pohvali višestrukim heat-ovima, ovo može da bude antitetično za igranje, jer se tajmer ne resetuje na početku boss-ove naredne zdravstvene trake.

GodstrikeIako Godstrike ostaje veran opisu teške igre u stilu pucačine, povremeno ove bitke prelaze izazove i postaju kažnjivo teške za rešavanje. To može da se vidi od početka Godstrike-a tokom „Tutorial“ boss bitke, koja poseduje 3 heat-a, a igrač mora da preživi sa minimalnim veštinama i kratkim vremenskim ograničenjem. Iako postoji „easy-mod“ otklјučan nakon tri poraza, nivo težine ostaje visok i mogao bi lako da odbije nove igrače od želјe da nastave. Da bi se ovo pobolјšalo, možda bi bilo dobro da se uvede pravi tutorial mod sa jednim heat-om, omogućavajući igračima priliku da nauče kontrole pre nego što ih napadnu teži susreti. Kakav je sada, od Godstrike-a je lako odustati, čak i u najranijim trenucima.

Iako Godstrike može da frustrira i ima nedostatak u celokupnoj naraciji, igra je i dalјe dobar izbor za lјubitelјe izuzetno teške borbe. Međutim, Godstrike možda nije najbolјi izbor za one koji uživaju u ispunjavanju stalnog napretka prilikom izgradnje veština i rešavanja izazova koji se povećavaju sa težinom. Nadamo se da će patch biti objavlјen u budućnosti kako bi pomogao pobolјšanju celokupnih kontrola Joy-Con-a za Nintendo Switch i potencijalno uveo funkciju zaklјučavanja koja će olakšati cilјanje na neprijatelјe. Trenutno, međutim, Godstrike ostaje težak za preporuku svima koji nisu zagriženi lјubitelјi ovih nišnih, neizmerno teških naslova, pa čak i tada bi verovatno bilo dobro da izbegnu Switch verziju dok njegove kontrole ne postanu bolјe

Godstrike was last modified: 18 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Godstrike appeared first on ITNetwork.

Original Article