Gmail prati vaše pošiljke i pakete

0
71

Gmail je nedavno dobio još jednu mogućnostmoć da prati pošiljke i pakete, te da korisnike izveštava o tome gde se nalaze, te o potencijalnim kašnjenjima.

PCPress.rs Image

Praćenje se odvija na osnovu mejlova koji stižu u inbox, a sadrže informacije o fazama u kojima se isporuka nekog paketa nalazi. Ti mejlovi sadrže i serijske brojeve pošiljki, pa Gmail na osnovu njih prikazuje informacije u vrhu dela sandučeta koje je namenjeno privatnim mejlovima. Ova opcija je trenutno dostupna samo za korisnike u Sjedinjenim Američkim državama, a neophodno je da je korisnici aktiviraju, to jest da joj daju dozvolu da traga za serijskim brojevima paketa u mejlovima iz inboxa.

PCPress.rs Image

Korisnici informacije o paketima obično pronalaze u mejlovima od kompanije koja je zadužena za isporuku, što znači da se svaki put traži poslednji mejl koji je stigao, a kako bi se utvrdio status pošiljke. Gmail algoritmi taj proces sada olakšavaju, a ostaje nam da se nadamo da će funkcija stići i do Srbije, kako bismo bili u toku s postupcima domaće pošte i kurirskih službi.

Izvor: Mashable

The post Gmail prati vaše pošiljke i pakete first appeared on PC Press.Original Article