Gmail: AI alati za borbu protiv spam mejlova

0
111
gmail:-ai-alati-za-borbu-protiv-spam-mejlova

Dahua

PCPress.rs Image

Spam je dosadna stvar, pa se stalno smišljaju novi alati za borbu protiv nepoželjnih poruka. Gmail na primer ima nove filtere koji „razumeju“ manipulacije koje se prave u tekstovima u kojima se nešto reklamira.

PCPress.rs Image

Novo ažuriranje za spam filtere u okviru platforme Gmail stiže sa sistemom za klasifikaciju teksta RETVec (Resilient & Efficient Text Vectorizer) i jedan od najjačih dodatak kada je odbrana korisnika u pitanju. Iz kompanije kažu da zahvaljujući AI pojačanju filteri bolje tumače tekstove čiji je cilj da izmanipulišu i zaobiđu zaštitu od spama.

Tekstovi koji su prepuni emotikona, nesvakidašnjih znakova i slovnih grešaka su lako uočljivi kad se njima bavi ljudsko biće, ali ih AI sve do sada nije lepo “razumeo“. Tako su lako prolazili kroz filtere i završavali u inboxu.

PCPress.rs Image

Spamu je mesto u posebnom folderu, jer retko ko ima vremena za beskonačne reklame. RETVec radi slično kao kad ljudi čitaju mejlove, što znači da može da odvoji žito od spam mejlova. Testiran je celih godinu dana i konačno je spreman za vaš Gmail nalog.

Izvor: Ars Technica

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.