Glasine: Na E3 2019 Microsoft će predstaviti dve Xbox konzole nove generacije

I dok je Sony na zaprepašćenje i razočarenje mnogih najavio da će ove godine propustiti E3 po prvi put u istoriji, iz suparničkog Microsofta su najavili nikada veću šou ove godine, ali još uvek bez ikakvih konkretnih detalja.

Međutim, sada su stigle prve “proverene” glasine, koje kažu da će Microsoft izgleda iskoristiti ovogodišnji E3 da premijerno svetu predstavi ne jednu, nego dve Xbox konzole nove generacije, koja bi trebalo da stigne 2020. godine.

Prema informacijama koje prenosi francuski portal JeuxVideo, radna imena konzola su “Lockhart” i “Anaconda”.

Lockhart će biti za manje zahtevne korisnike i sa fokusom na digitalnu distribuciju i strimovanje igara, pa tako neće ni imati čitač diskova.

Sa druge strane, Anaconda će biti “prava” nova geneeracija, zver koja će terati sve nove naslove u 60 fps 4k, sa svim propratnim novim tehnologijama.

Navodno će igra koja će ići uz lansiranje nove konzole biti Halo Infinite, kao prva “prava” next gen igra, koja će zajedno sa novim konzolama izaći krajem 2020. godine, i prema onome što znamo, imaće dosta RPG elemenata, što je zaokret u odnosu na tradicionalne Halo igre.

Ispod možete videti navodne tehničke specifikacije ovih novih konzola:

Original Article