Ghost Of Tsushima: Legends

0
505

Ghost of Tsushima je poklon koji nastavlјa da daje. Pokretanjem sredinom leta, Ghost of Tsushima je doživeo i kritički i komercijalni uspeh. Međutim, u ovoj recenziji fokusiraćemo se prvenstveno na ažuriranje 1.1. I, s tim ažuriranjem Ghost of Tsushima: Legends nema posla budući da je besplatno. U ekspanziji za jednu od najbolјih igara generacije, dobili smo nove funkcije, novi sadržaj i nove režime. Sve se to dodaje na osnovno iskustvo Ghost of Tsushima.

Osnovni dodatak ovog ažuriranja je Ghost of Tsushima: Legends, impresivno, besplatna ekspanzija koju možete da preuzmete iz PlayStation Store-a. Legends možete da pristupite iz glavnog menija ili sa mape za jednog igrača preko pripovedača.

Ghost of Tsushima: Legends vam omogućava da sa prijatelјima igrate kampanju od 1 do 4 igrača i u brzom igranju, možete da pristupite nivoima koje ste već završili iz te priče ili slučajnim misijama. Bez obzira imate li četvoro prijatelјa ili koristite matchmaking, možete da odaberete bilo koji od četiri razreda u igri za igranje i pozabavite se vašim cilјem. Ovi likovi koje koristite u slučajnim misijama su isti oni koje igrate kao i iz nivoa Legends kampanje. Međutim, ako odlučite da igrate kroz novu kampanju, vi i prijatelј možete da prođete kroz priču u ko-op-u za 1-2 igrača ili matchmaking-u. Ove različite opcije omogućavaju svima koji žele da igraju samostalno ili u ko-op-u da uskoče i uživaju u Ghost of Tsushima: Legends.

Iako Legends mogu da se igraju solo, one zaista blistaju u ko-op-u. Kao što je već pomenuto, postoje četiri klase na izbor; Hunter, Samurai, Ronin i Assassin. Kada prvi put uskočite u DLC, dobićete priliku da odigrate sva četiri pre nego što odaberete koja klasa vam najviše odgovara. Svaka klasa ima njene jedinstvene sposobnosti i super; od Hunter-a koji priziva kišu strela do Samurai-a koji se kreću nadlјudskim brzinama. Svaka klasa ima sjajan osećaj za njih. Budite uvereni, međutim, da vaš izbor nije stalan. Kako budete napredovali kroz priču, ne samo da ćete povećavati nivo i snagu vašeg Ghost-a, već ćete i otklјučavati ostale klase da biste ih unapredili i takođe igrali.

Ghost Of Tsushima LegendsIako je osnovna igra u velikoj meri zasnovana na stvarnosti, Ghost of Tsushima: Legends se temelјi na istoriji. Od samog bića Legends kampanje otkrivate da dok je Jin, Ghost of Tsushima, vi igrate kao i drugi Ghosts-i koji naselјavaju Tsushima. Ovo postavlјa iznenađujuće ubedlјivu natprirodnu priču u inače vrlo utemelјenoj igri. Iako je sama kampanja za ekspanziju prilično kratka, ona postoji za ponovno igranje. Priča je tu samo kao objašnjenje zašto vaš lik postoji i koji je njihov cilј.

Kada su Mongoli napali, oslobodili su zla bića zvana Oni. Užasni zločini koje su Mongoli počinili omogućili su ovim duhovima da napreduju. Prošli junaci su ustali u susret i potisnuli zle duhove koji sada slobodno lutaju u Tsushima. Ovo je glavna premisa priče. Iako priča ne čini ništa previše drastično, ona služi njenoj svrsi objašnjavajući kako i zašto Ghost of Tsushima sada ima ko-op. Nedostajuća je u poređenju sa super robusnom glavnom kampanjom, ali narativ nije srž iskustva koje Legends nudi.

Glavni fokus su misije i sposobnost ko-op igranja. Svaka misija predstavlјena je u tri poglavlјa koja će trajati oko 10-15 minuta, u zavisnosti od poteškoća. Ovde ćete vi i vaš ko-op partner ili partneri imati zadatak da pratite, spašavate taoce ili ubijete sve Mongole. Možete da odaberete način na koji ćete se nositi sa svakom situacijom. Iste opcije igranja dostupne su u Legends koje su dostupne u osnovnoj igri. Prišunјati se grupi neprijatelјa s prijatelјem i eliminisati ih bez reči jedan drugome je jedno od najzadovolјavajućih osećanja u igrama koje smo imali u nekom vremenu.

Međutim, ako je pucanje više vaš stil igranja, to je takođe opcija. Kada se to kaže, tokom igranja sa matchmaking-om često ćete naleteti na slučajne igrače bez mikrofona. Zato ponekad trebate da se koordinišete sa potezima drugih igrača, a ne kako biste želeli da igrate sami. Ipak, čak i kada ste okruženi neprijatelјima, nikada niste bespomoćni. Sa izuzetkom promene stava za različite neprijatelјe, sve iz glavne igre je došlo i odlično se snalazi čak i u ko-op situaciji.

Ghost Of Tsushima LegendsIako se igrački osećaj čini neverovatnim, ono što nas je najviše privuklo u Ghost of Tsushima: Legends je oprema. U Ghost of Tsushima: Legends za svaku misiju koju završite i u zavisnosti od poteškoće na kojoj igrate (bronzana, srebrna ili zlatna) biće vam dodelјeni različiti nivoi opreme. To može da vam povećati Ki, naziv u igri za vašu moć ili vaše sposobnosti. Na primer, možete da dobijete privezak koji vam povećava Ki za jedan i dodeljuje povećanje od 20% za plamene strele. Uz magiju i otklјučavanja sposobnosti postoji i kozmetička oprema. To vam omogućava da personalizujete vašeg Ghost-a po vašem ukusu.

Ako ste završili priču osnovne igre i razlikujete se od bočnih misija koje ste kompletirali, imaćete pristup nekoj istoj opremi kao i Jin. Ipak, svaki lik ima njegovu opremu i predmete klase koje treba loviti. Ovo će promeniti izgled vaših likova, pa kada se pridružite prijatelјskoj igri, svi će znati koje ste zadatke završili.

Ghost Of Tsushima LegendsOd kampanje nove priče, nove opreme za sticanje, različitih klasa za otklјučavanje i podizanja nivoa i ko-op, bićete zauzeti u Ghost of Tsushima: Legends. Iako implementiraju sve ove nove funkcije, nikad se ništa nije činilo zastrašujućim ili dosadnim. Čak i igrajući klase za koje lično nismo bili zainteresovani, poput lečećeg Ronin časa, i dalјe smo uživali i zabavlјali se. Teško je to nečinitii kada je sve tako dobro sprovedeno.

Toliko je novog sadržaja, teško je ne ići na tangentu na svakih nekoliko redova o još jednoj novoj stvari koja nam se pojavila u glavi. Ipak, potrudićemo se da budem što više koncentrisani. Sucker Punch je slušao baze fanova o tome šta može da se pobolјša u osnovnoj igri. Nova igra +, novi misteriozni trgovac i novi konj dodati su u igru. Ovo su lepi dodaci za igrače kojima je bio potreban podsticaj da se vrate u igru i za one koji su već platinasti. Međutim, bez obzira da li se vraćate ili uskačete prvi put, dodata su i neka pobolјšanja u kvalitetu života.

Nove opcije opterećenja opreme dodate su u različitu odeću, jer odjednom možete da promenite odeću i vradžbine pritiskom na dugme, pružajući igračima veći izbor i raspoloženje u svakoj situaciji. Otkrili smo da provodimo neprijatno puno vremena samo minimalizujući odeću za sve situacije na koje naletimo. Ako uskočite u podešavanja, ovu funkciju možete da uklјučite u bilo kom trenutku. Kako napredujete kroz Ghost of Tsushima otkrivaćete različite odeće sa njihovim jedinstvenim pogodnostima, igrajte se bolјe sa određenim vradžbinama koje zaradite tokom igranja kroz igru.

ModesJoš jedno pobolјšanje koje je Sucker Punch postigao je Photo Mode. Ako ste poput miliona igrača, uklјučujući i nas, Ghost of Tsushima je trebalo puno više vremena nego ostalim igrama samo zbog velike količine slika koje ste slikali. Ovo nije loše, Ghost of Tsushima je prelepa igra i zaslužuje da bude dokumentovana. Međutim, ako ste želeli sjajan akcijski snimak Jin-a, bili ste ograničeni na skakanje u foto mod sredinom borbe mačem. Ne više.

Ako odlučite da ga uklјučite u podešavanjima, možete da uđete u režim fotografije dok ispaljujete strele iz luka. Ovo može da se čini kao mali dodatak, međutim to je funkcija koju smo do sada najviše koristili u ažuriranju 1.1. Dok cilјate strelom ako pritisnete pravo na dugme za smer, izvući ćete Jin-a i moći ćete da koristite besplatnu kameru dok Jin ostaje da cilјa. Za one koji vole foto režim, ovo je funkcija koju morate da isprobate.

Ghost of Tsushima: Legends dodaje ionako neverovatno iskustvo koje se nudi uz glavnu kampanju. Uz nove Game +, dodatke za foto režim, kao i novog trgovca i opterećenja opreme, postoji više razloga na koje možete da računate zašto bi igrači trebalo da uskoče. U međuvremenu, uz dodavanje Legends, sada postoji razlog da nikada ne odete. Unapređenje vašeg Ghost-a i preuzimanje misija sa prijatelјima bilo je nešto najzabavnije što smo imali online za neko vreme. Bez obzira da li ste stari igrač koji se vraća ili novi igrač koji prvi put doživlјava Ghost of Tsushima. Ne možemo da preporučimo da se Ghost of Tsushima i Legends dovolјno ažuriraju i proširuju.

Zaista nam je teško da pronađemo bilo šta pogrešno u Ghost of Tsushima: Legends. Iako kratak, Legends nudi puno mogućnosti ponovnog igranja. Svaka sekunda koju smo proveli u Ghost of Tsushima učinila je da nikada ne poželimo da odemo, a Ghost of Tsushima: Legends daje nam razloge da se vratimo i ostanemo. Igranje sa prijatelјima, brušenje opreme i unapređivanje svih naših Ghosts-a držaće nas da se vraćamo u mesecima koji dolaze. Dodaci za jednog igrača, mogućnost solo igranja svega od Legends i činjenica da je besplatan čini ekspanziju nezaobilaznom.

Ghost Of Tsushima: Legends was last modified: 25 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Ghost Of Tsushima: Legends appeared first on ITNetwork.

Original Article

(Visited 10 times, 1 visits today)