Get-A-Grip Chip

0
542

Get-A-Grip Chip je platformer koji je razvio i objavio Redstart Interactive, a koji konačno dolazi na Nintendo Switch skoro godinu dana nakon lansiranja na PC-u. Obezbeđuje da Switch sada ima jednu od najjedinstvenijih igara na platformi objavlјenu u poslednje vreme. U naslovu se vide igrači koji su ugurani u ulogu Chip-a, malog robota koji pokušava da oporavi stotine baterijskih botova, koji su rasuti po ogromnoj fabrici nakon što se drugi robot pokvario i izazvao haos.

Iako to nije posebno nadahnuta priča, to nije ni od velikih posledica. Get-A-Grip Chip je iskustvo koje je u potpunosti fokusirano na igranje, a ne na druge elemente i sigurno ima niz jedinstvenih karakteristika. Za razliku od mnogih drugih platformera, igrač ne može da skoči – zapravo, Chip je definisan njegovom nesposobnošću da bilo šta učini, jer lik nije sposoban da napada, brani ili izvodi bilo kakve posebne veštine.

Get-A-Grip ChipJedino što Chip može da uradi je da se zakači za određene mašine kukom koja mu se ispaljuje direktno iz glave. Tada junak može da se njiše oko scene, izbegavajući neprijatelјe i prepreke na jedinstven način koji ponekad može da se oseća prilično kontraintuivno. Odsustvo sposobnosti skakanja može da bude nezgodno, ali na sreću, prvih nekoliko nivoa u Get-A-Grip Chip-u čine dobar posao u uvođenju osnovne mehanike gađanja kukom. Na kraju krajeva, sve u ovoj igri uklјučuje njihanje pomoću kuke, bilo da je to interakcija sa prekidačem ili hvatanje oko zamke, pa je važno da se sa tim uhvatite u koštac.

Desnim džojstikom korisnik kontroliše smer kuke dok je okidač puca. Sistem nišanja je varlјivo jednostavan, jer uspešno kretanje kroz svaki nivo može da bude nezgodan poduhvat. Verovatno ćete umreti na desetine puta, jer će Chip biti uništen i najmanjim dodirom, dok izbegavanje neprijatelјa i opasnosti zahteva gotovo savršeno vreme. Prerano ili prekasno njihanje sa samo malom razlikom često može da se završi katastrofom. Iako bi ovo lako moglo da dovede do frustracije, Get-A-Grip Chip ima obilnu pomoć kontrolnih tačaka raštrkanih na svim nivoima, tako da igrači nikada ne gube previše napretka. Zbog toga se stvari osećaju fer i teške, na sličan način kao igre poput Super Meat Boy-a.

Get-A-Grip ChipNaslov se sastoji od 30 nivoa raspoređenih u pet različitih područja. Svaki put kada se otklјuča novo područje, uvode se i novi neprijatelјi i prepreke kako bi stvari ostale sveže i izazovnije. Ali Get-A-Grip Chip nikada ne baca ove dodatke pravo na igrača odjednom, već polako izgrađuje poteškoće kroz faze na zadovolјavajući način koji stvara sasvim prirodan napredak.

Get-A-Grip Chip je takođe dizajniran za ponovno igranje. To je uglavnom zbog činjenice da ima tabele sagrađene u potpunosti oko toga koliko brzo je nivo završen i faze koje mogu da se pređu u roku od nekoliko minuta. To znači da je lako uskočiti u igru i igrati je u kratkim rafalima, takmičeći se u pokušaju da se podignete što je više moguće. Ovo dodaje neku dodatnu vrednost Get-A-Grip Chip-u i osigurava da čak i kada je glavna kampanja završena, još uvek postoji razlog da se stalno vraćate.

Za sve lјubitelјe platforme, Get-A-Grip Chip nudi svež pristup žanru koji je zanimlјiv, zabavan i veoma izazovan. Odličan dizajn nivoa, velika krivina poteškoća i impresivna prezentacija simpatičnih slika i pulsirajući soundtrack osiguravaju da se ističu na prepunom tržištu.

Get-A-Grip Chip was last modified: 14 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Get-A-Grip Chip appeared first on ITNetwork.

Original Article