Genshin Impact

0
242

Genshin Impact je najnoviji besplatan naslov za igranje koji krči njegov put do PlayStation 4. Razvio ga je miHoYo, prvenstveno programeri mobilnih igara, Genshin Impact je prvi izlet za konzolu i on je sjajan. Genshin Impact je sasvim moguće, najbolјi i najpristupačniji besplatni igriv naslov za bilo koje tržište.

Priča prati dva bliznaka, mladog dečaka ili devojčicu dok su prebačeni u magični novi svet nakon što su poraženi od strane maga moći. Možete da odaberete sa kim od njih dvoje ste odlučili da igrate dok krećete na put da biste pronašli vašeg brata ili sestru. Dok ste zaroblјeni u ovom novom svetu, sprijatelјite se sa letećim stvorenjem nalik vili po imenu Piamon koje vas prati u potrazi.

Nedugo nakon što krenete na put da biste pronašli nestalog brata ili sestru, gurnuti ste u politiku i opasnosti ovog novog sveta. Moćni zmaj preti zemlјi i pridružujete se grupi različito veštih ratnika da zaustavite zmaja Stormbringer-a da uništi grad Mondstadt. Genshin Impact ima veliku priču sa puno likova i lokacija koje treba posetiti. Priča je u potpunosti izražena nekim sjajnim međuscenama. Prilično je impresivno koliko je truda uloženo u narativne aspekte igre, nešto što većina slobodnih igara jednostavno ignoriše, posebno nakon prvog izdanja.

Prva stvar koja se ističe svima koji pokrenu Genshin Impact je koliko zapanjujuće izgleda igra sa Genshin Impact-om koji crpi inspiraciju iz vizuelnog stila Nintendo-ve The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Prostrani pejzaži Teyvat-a jednostavno oduzimaju dah živopisnim bojama. Ne možemo da izbrojimi koliko puta smo se zaustavili samo da bi pogledali i uneli vizuelne elemente igre.

Upečatlјivije je to što je sve dizajnirano u meri. Kada se približite gradu Mondstadt, nema vremena učitavanja za ulazak u grad, jednostavno uđete kroz glavnu kapiju, posetite sve prodavnice i nastavite sa potragom. Postoje vremena učitavanja kada uđete u određene zgrade i kada brzo putujete, ali uglavnom možete da igrate bez prekida.

Otvoreni svet Genshin Impact-a eksplozija je za istraživanje. Imati mogućnost da se popnete na bilo koju površinu i klizite kroz svet znači da u svetu igre nema mesta do kog ne možete da dođete. Postoji toliko mnogo skrivenih lokacija sa skrivenim sanducima sa blagom i izazovima; Nismo mogli da odemo u pet minuta istraživanja, a da ne pronađemo nešto novo za pronalaženje ili prikuplјanje. Kada postoje vremena učitavanja, ona su nedosledna. Pri brzim putovanjima, ova vremena učitavanja su kratka, ali iz nekog razloga prilikom ulaska u tamnicu ili bilo koje zatvoreno mesto učitavanje traje malo duže. Vreme učitavanja je ujedno i najduže na PS4. Testirajući igru na računaru i mobilnom uređaju. Vremena učitavanja PS4 su najduža od sva tri.

Genshin ImpactBorba je još jedna sjajna tačka Genshin Impact-a. Nije iznenađenje jer su miHoYo stvorili sjajnu borbu u njihovim prošlim naslovima. Borba se zasniva na akciji i svaki lik ima svoj stil borbe i animacije. To je takođe kombinacija napada iz bliza i elementarne magije. Kombinacije izvlačite tapkajući dugme u krugu, ali takođe imate pristup elementarnim napadima koji ne utiču samo na neprijatelјa već i na okolinu. Elementi su fokusna tačka borbe i toliko se strateških elemenata oslanja na elemente i kombiniranje njih kako bi pronašli slabosti vaših neprijatelјa.

Svaki lik dolazi sa njegovim elementarnim majstorstvom. Elemente čine: Anemo (vetar), Geo (zemlјa), Electro (munja), Dendro (priroda), Hydro (voda), Pyro (vatra) i Cryo (mraz). Korišćenje ovih elemenata tokom borbe je neophodno za pobedu. Naravno, možete jednostavno da koristite Cryo elementarne napade na Pyro neprijatelјa da biste brzo stekli prednost, ali kombinacije tih elemenata i okoline mogu zaista da nanesu najveću štetu. Kada udaraju neprijatelјa određenim elementom, taj element na njih utiče. Ovo se vizuelno pojavlјuje na likovima, a ikona elementa će im se pojaviti iznad glave.

Ovo postaje važno kada se kombinuju različiti elementi, jer će to dati najviše štete, što je važno za neke veće boss-ve. Jedan primer elementarnih kombinacija uklјučuje napadanje neprijatelјa Pyro-om, a zatim Electro-om. Kada im neprijatelј nanese oba elementa prelazeći na Anemo lik, možete da ih pogodite vetar napadom koji kombinuje sva tri elementa za u osnovi trostruku štetu. Pokretanje magičnog napada zasnovanog na vetru daje vizuelni efekat koji vidi da se efekti vetra kombinuju sa Pyro i Electro da bi pokazali da su sva tri elementa sada deo jednog jedinog napada.

Životna sredina takođe igra veliku ulogu. Kada se suoči sa neprijatelјima u vodi, Pyro postaje neefikasan. Umesto toga, korišćenje Electro-a će proširiti štetu kroz vodu na više neprijatelјa. Korišćenje Cryo-a zapravo će zamrznuti neprijatelјe na kratko, a takođe zamrzava vodu omogućavajući vam da pređete preko nje, a ne da plivate kroz nju. Elementi se takođe koriste za rešavanje različitih zagonetki u svetu igre. Neke zagonetke aktiviraju pijedestale sa određenim moćima ili uklanjaju prepreke da biste stvorili put kao što su džinovske loze koje vam blokiraju put.Genshin ImpactAko ste ikada igrali besplatnu igru, znaćete da ona sadrži mnoštvo resursa. Ponekad ih ima toliko da postane preterano zbunjujuće za ono za šta se koriste sve dok sati i sati ne budete u igri. Genshin Impact pada u isti problem kao i mnogi pre toga. Igra jednostavno ima previše resursa za praćenje.

Mnogi od ovih resursa uglavnom su materijali za izradu novog oružja ili nadogradnje postojećeg oružja i likova. Svako oružje i lik funkcionišu na isti način kada ih treba unaprediti. Likovi lako mogu da se unaprede pomoću avanturističkih knjiga, predmeta koji im daje dobar EXP pojačanje. Oružje se unapređuje upotrebom drugog oružja za pobolјšanje iskustva. Što je veća retkost oružja, to će imati više iskustva.

Kada dostignete nivo 20 bilo likom ili oružjem, morate da koristite Ascension da biste prešli kapicu nivoa 20. Ascension zahteva retke materijale koje morate da nabavite od opasnih neprijatelјa kao plen ili možete da ih kupite koristeći retke resurse koje steknete obavlјanjem zadataka.

Artifakti su drugi delovi opreme koji mogu da povećaju različite statistike kao što su vaši poeni za određeni procenat. Takođe možete da opremite čitav set artifakata, koji vam pružaju velike pasivne pojake, poput lečenja vas samih nakon svakog poraženog neprijatelјa.
Sadržaj je nešto što smo ranije spomenuli u našem pregledu, pa ćemo se malo udubiti u to. Ne radi se samo o dovršavanju potraga za pričama ili sporednih zadataka, postoji mnogo drugih stvari koje možete da učinite da nabavite materijale i što je još važnije unapredite vaš Adventure Rank. Kada obavite bilo kakav zadatak u otvorenom svetu, dobićete Adventure Rank EXP.

TrailerScenePočetkom igre dobićete Adventure Handbook. Ovaj priručnik vam pruža četiri dnevne Commissions koje možete da izvršite. Tu su i World Bosses za rešavanje, koje pružaju Ascension materijale, i razni drugi zadaci poput otvaranja određene količine sanduka s blagom ili izrade određenog predmeta. Dovršavanjem bilo kog od zadataka u Adventure Handbook-u povećaćete vaš Adventure Rank, ali izvršavanje zadataka samo istraživanjem vam pomaže u istoj meri. Jednostavno pronalaženje sanduka s blagom, aktiviranje tačaka za brzo putovanje, rešavanje zagonetki i otkrivanje novih tamnica povećavaju vaš Adventure Rank. Jednom kada dostignete određeni rang, svetski nivo će se povećati, što čini da se neprijatelјi unaprede na mapama, a pojavlјuju se i nagrade i materijali za pronalaženje.

Oni koji žele da igraju online sa njihovim prijatelјima mogu da budu razočarani kada prvi put pokrenu Genshin Impact. Online ko-op se ne otklјučava dok ne dostignete Adventure Rank 16. Jednom kada se to dogodi, možete da igrate sa svim prijatelјima između PS4, PC-a i Mobile-a koristeći unakrsnu igru. Ko-op nažalost ne pruža dovolјno sadržaja za zajedničko obavlјanje.

Da, vaši prijatelјi mogu da vam se pridruže u vašem otvorenom svetu, ali ne možete zajedno da dovršite potragu za pričama ili likovima. Samo igrač domaćin može da otvori sanduke i od njih sakuplјa nagrade. Jedini sadržaj koji koristi svim igračima u ko-op-u su Commission Missions, World Bosses, slučajni događaji na mapama, Domains (kratke mini-tamnice) i Laylines. Domains su kratke tamnice kojima nije potrebno duže od 15 minuta za završavanje, a Laylines su misije koje vas vide kako se suočavate sa talasima neprijatelјa i probuđeni Layline cvet koji baca jedinstvene materijale.

Genshin ImpactTrebalo bi da napomenemo da je Genshin Impact takođe Gotcha Game. Iako je većina likova igre otklјučana kroz priču, možete zaželeti želјu i pokušati da prizovete nove likove da se pridruže vašoj grupi. Stope pada likova sa pet zvezdica su oko 1%, pa su šanse da ih dobijete prilično male. Iako je potrebno vreme za dobijanje resursa potrebnih za izradu želјa, postoji mnogo mogućnosti za njihovo sticanje ili možete da potrošite pravi novac da biste ih kupili. Ali u stvari trošite novac na šanse od 1% da dobijete ono što želite.

Želјe je vrlo lako zaraditi i steći, a iako je sjajno dobiti lik sa pet zvezdica, oni nisu uslov da biste mogli da postignete sve u igri, jer sve to možete da ispunite sa standardnim likovima koji su vam dati u priči.

PS4 verzija Genshin Impact nažalost pati od nekih manjih grešaka. Najveći dolazi od zvučne greške u kojoj zvuk svih igara jednostavno prestaje da funkcioniše. Srećom je to lako popraviti jednostavnim brzim putovanjem negde drugde ili ulaskom u tamnicu. U osnovi sve što čini da igra pređe na ekran za učitavanje. Druga problemi na koje smo naleteli bili su da smo videli kako naš lik prestaje da trči i povremeno ulazi u animaciju hoda kada bi se okrenuli da trčimo u drugom smeru i još jedan problem gde postoji oko sekunda kašnjenja da se od vas zatraži da pokupite stvari.

To nije velika stvar jer problem sa zvukom lako može da se reši, a odlaganje preuzimanja predmeta problem je samo ako pokušavate da zgrabite predmete dok trčite.

Genshin Impact je najpristupačnija besplatna igra na tržištu. Jednostavno nismo očekivali da ćemo uživati u njemu koliko smo to doživeli. Iz njegove priče, borbe i istraživanja, Genshin Impact nudi besplatnu igru za koju bi većina naplatila punu cenu. Genshin Impact je samo udarna igra, to je jedna od onih igara u kojima se, bez obzira šta u njoj radite, osećate kao da ste nagrađeni za to.

Genshin Impact vas odvodi u ogromnu besplatnu igru otvorenog sveta sa više sadržaja pri lansiranju nego što neke igre prođu za tri godine. Sa dubinskim borbenim sistemom i intrigantnim sistemom prilagođavanja, toliko je mnogo toga što će vas zaposliti i što je još važnije od početka do onoga što ćete smatrati neizbežnim cilјem. Vidimo nas same kako se igramo Genshin Impact godinama ako programeri nastave da podržavaju igru na ovom nivou. Genshin Impact je model za besplatno igranje igara koje drugi programeri treba da slede.

Genshin Impact was last modified: 5 septembra, 2021 by Nemanja Ristic

The post Genshin Impact appeared first on ITNetwork.

Original Article