Genius aplikacija vas uvodi u svijet investiranja

0
162

Na pitanje isplati li se više štedjeti ili ulagati svoj teško zarađeni novac, neovisno financijsko društvo za upravljanje imovinom u Hrvatskoj InterCapital Asset Management (ICAM), nakon 17 godina iskustva upravljanja investicijskim fondovima i individualnim portfeljima velikog broja institucionalnih i individualnih investitora, lansirao je aplikaciju za iOS i Android, koja je namijenjena onima koje zanima dugoročno, višegodišnje ulaganje te žele ostvarivati stabilne prinose unatoč povremeno volatilnim tržišnim kretanjima.

Mobilna aplikacija Genius je financijski alat koji se temelji na algoritmu nobelovca Harryja Markowitza, koji za korisnika kreira investicijski portfelj od najboljih svjetskih i domaćih investicijskih klasa te njime upravlja prema individualnom financijskom planu kojeg izrađuje za svakog ulagatelja.

Individualni financijski plan nastaje temeljem informacija o ciljevima i osobnim okolnostima svakog korisnika, pri čemu se uzima u obzir i korisniku prihvatljiva razina rizika. U svom financijskom planu, klijent može zadati svoj cilj ulaganja i ciljani iznos, njemu prihvatljivu razinu rizika, vremenski horizont ulaganja te vidjeti indikativni očekivani prinos na kraju razdoblja. Korisnik sam bira cilj prema kojem želi ulagati, samostalno odlučuje želi li izvršiti jednokratnu uplatu ili mjesečno odvajati za štednju. Također može mijenjati postojeće parametre svog financijskog plana, povući dio ili sva uložena sredstva u bilo kojem trenutku – bez troškova i bez naknada.

Algoritam za svakog ulagača izrađuje i prati globalno diversificiran investicijski portfelj birajući ulaganja između najboljih ICAM-ovih fondova i najvećih svjetskih ETF-ova, tražeći najbolji prinos za zadanu razinu rizika. Algoritam kontinuirano prati performanse investiranja te po potrebi optimizira portfelj. Kako bi ulagačima ponudio mogućnost ulaganja u kvalitetne svjetske investicijske fondove ICAM je uspostavio suradnju s BlackRockom, najvećim svjetskim asset managerom koji upravlja sa preko 9 bilijuna USD imovine klijenata.

„Genius mobilna aplikacija je budućnost investiranja jer omogućava da svaki ulagač planira, ulaže i prati postignuća ulaganja na jednom mjestu i to na jednostavan i besplatan način. Genius sadrži pametni algoritam koji za svakog ulagača ovisno o njegovim željama i sklonostima riziku pronalazi najbolje rješenje na svjetskim financijskim tržištima. Ponosni smo što smo s Geniusom u Hrvatsku donijeli nove trendove asset management industrije iz svijeta koji personalizirani investicijski savjet i uslugu omogućuju uistinu svakom pojedincu“, izjavio je Ivan Kurtović, Predsjednik Uprave InterCapital Asset Magementa.

Posjetite www.icam.hr/genius i saznajte više o ulaganjima pomoću Geniusa, a na istoj web adresi pronaći ćete i poveznice za preuzimanje Genius aplikacije s Google Storea ili AppStorea.

Original Article