Genesis Noir

0
251

Postoji filozofska kičma u priči o postanku Noir koja dovodi u pitanje sam smisao života, stvaranje svemira i važnost lјubavi i povezanosti. To je nešto što nikada nismo očekivali pre nego što smo počeli da igramo, ali što dalјe istražujete njegovu misteriju, počinjete da razumete dublјe značenje koje Feral Cat Den pokušava da predstavi. Moderan, pojednostavlјen i uglađen, Genesis Noir je delimično point-i-click, delimično zagonetan, sa porukom koja je mnogo više ugrađena u tkivo vremena i postojanja nego što smo shvatali.

Genesis Noir započinje prodajom nekih satova ispred džez kluba, svedočenjem kako lјubav vašeg života biva upucana, a zatim vas vodi u puzzle pustolovinu u kojoj istražujete šta se dogodilo. Iako postoji lјubavna priča, postoji i istraga o velikom prasku, samom svemiru, i to je nešto što ne možete da izbegnete. Crno-beli umetnički stil pruža svilenkastu estetiku, a džez muzika dobro funkcioniše u pričanju priče. Veći deo igre učestvujete u jednostavnim zagonetkama, ali to je deo onoga zbog čega to funkcioniše.

Genesis NoirSadnja crnog, belog i zlatnog semena kako bi se otvorili novi putevi, povezivanje sazvežđa i pronalaženje otisaka u šumi samo su neke od zagonetki i nikada ih nije teško odgonetnuti. Čini se kao da Feral Cat Den ne želi da se mučite, već da uživate u priči sa što manje truda. Ponekad se oseća kao da je na šinama, kao da gledate noir film, ali mi smo pre cenili njegovu jednostavnost. Način na koji povezuje sećanja i osećanja kroz trag puščanog hitca daje vam predstavu o dužini igre, kao i kap po kap romantičnoj i kosmičkoj priči.

Genesis NoirNakon završetka jednog od malih odelјaka Genesis Noir-a, bačeni ste nazad u sobu u kojoj su smešteni svi tragovi koje ste do sada pronašli. Možete da ih pregledate, ali to je više vizuelni vodič nego bilo šta drugo. Ne morate ništa da „rešavate“ samo po sebi. Kao što je ranije pomenuto, lјubomorni saksofonista pucao je u lјubav vašeg života, a trag metka ima oblik traga dima i varnica. Gledajući u trag, možete da kliknete na žute sfere koje otkrivaju sliku ili nivo, ako tako možete da ih nazovete.

Genesis NoirSuština je u njegovoj isporuci, ali ne osećate se kao da ste se kratko promenili u interaktivnosti. Iako većinu vremena koračate akutno linearnom stazom sa laganim zagonetkama, koje se svako malo ubacuju, to je intriga Genesis Noir-ovog zapleta koja vas drži na navučenim. Ako očekujete puno zagonetki koje testiraju vašu inteligenciju, verovatno nećete pronaći nijednu. Ipak, one koje smo uspeli da rešimo bile su zabavne zbog onoga što jesu.

TrailerSceneDa biste spasili ženu koju volite, morate da pronađete način da zaustavite veliki prasak i sam svemir. Iako je to intrigantan zaplet, bilo je trenutaka kada se umotao u previše enigme. Nije bio zbunjujući kao takav, ali nije se uvek objašnjavao. Najbolјi način da uživate u Genesis Noir-u je da vas preplavi. Ne zadržavajte se na određenim trenucima, već cenite njegovu misterioznu lepotu, slično kao u filmu David Lynch-a.

Genesis Noir je jednostavni puzzler sa point-i-click elementima koji su uklonjeni da bi otkrili zanimlјivu i lepu priču. Možda se osećate kao da nema puno posla i ograničeni ste u onome što možete i gde možete da idete, ali mislimo da to ne bi uspelo drugačije. Nјegova upečatlјiva vizuelna slika i divan soundtrack pružaju savršenu pozadinu za egzistencijalni narativ, prikazujući veličinu lјubavi i povezanosti na upečatlјiv način.

Dobro:

  • Zanimlјiva lјubavna priča
  • Prelepi vizuelni prikazi
  • Dobro predstavlјeno

Loše:

  • Slagalice su jednostavne
  • Ne objašnjava se previše dobro
  • Vrlo linearno

Genesis Noir was last modified: 3 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Genesis Noir appeared first on ITNetwork.

Original Article