Gearbox potvrdio da je Duke Nukem film u pripremi

0
55
gearbox-potvrdio-da-je-duke-nukem-film-u-pripremi

Nakon nekih velikih uspeha, čini se kao da su kapije širom otvorene kada je u pitanju broj filmskih i TV adaptacija u radu zasnovanih na originalnim video igrama. Za jedan projekat za koji se pričalo je Duke Nukem film, za koji se kaže da je u izradi u Gearbox-u – a sada imamo zvaničnu potvrdu njegovog postojanja.

Prošle godine The Hollywood Reporter je tvrdio da je u pripremi film zasnovan na franšizi Duke Nukem, iako u to vreme vlasnik franšize Gearbox nije dao komentare o tome. Stoga je interesantno videti da je film od tada najavljen na prilično beznačajan način, pišući kao deo nedavnog saopštenja za štampu o preuzimanju studija:

„Gearbox Publishing je osnovan 2016. godine sa ciljem da pomogne programerima širom sveta da iznesu svoje proizvode na tržište, a da pritom zadrže svoje jedinstvene kreativne vizije. Gearbox Studios je osnovan 2022. godine i stvara najsavremenije mogućnosti za transmediju, uključujući predstojeće filmove i serije zasnovane na Borderlands, Duke Nukem i Brothers in Arms. Gearbox Properties je osnovan 2022. kako bi upravljao širokim spektrom Gearboxove intelektualne svojine u svim kategorijama proizvoda, medija i robe.“

Čini se da je ovo prvo zvanično priznanje postojanja filma, i kao takvo, biće zanimljivo videti da li je to bilo namerno ili je saopštenje za javnost jednostavno preuranjeno.

U svakom slučaju, Duke Nukem se veoma oseća kao proizvod svog vremena i zato se nadamo da Gearbox planira da odvede lika i svet u zanimljivom pravcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More