Gboard 13.8 beta verzija donosi novu opciju za lako unošenje teksta glasom

0
67
gboard-13.8-beta-verzija-donosi-novu-opciju-za-lako-unosenje-teksta-glasom

Summary

Nova beta verzija Gboard aplikacije donosi zanimljivu novu opciju za unošenje teksta glasom, koja će olakšati ovaj proces korisnicima. Umesto dvostrukog aktiviranja glasovnog unosa, sada će biti moguće automatski pokrenuti unos teksta glasom čim se tastatura pojavi. Portal 9to5Google primetio […]

Gboard 13.8 beta verzija donosi novu opciju za lako unošenje teksta glasom

Nova beta verzija Gboard aplikacije donosi zanimljivu novu opciju za unošenje teksta glasom, koja će olakšati ovaj proces korisnicima. Umesto dvostrukog aktiviranja glasovnog unosa, sada će biti moguće automatski pokrenuti unos teksta glasom čim se tastatura pojavi.

Portal 9to5Google primetio je ove nove linije programskog koda u najnovijoj verziji Gboard aplikacije dostupnoj u Google Play prodavnici. Iako ova funkcija još uvek nije zvanično potvrđena od strane kompanije, ovo otkriće nagoveštava da je Google spreman na unapređenje korisničkog iskustva prilikom kucanja.

Trenutno, glasovno unošenje teksta zahteva dodirivanje polja za unos teksta, a zatim pritiskanje mikrofon ikone. Novom opcijom, ovaj postupak će biti pojednostavljen na jedan korak, omogućavajući korisnicima da odmah počnu sa glasovnim unosom teksta bez dodatnih aktivacija.

Ova opcija će biti prilagodljiva i korisnici će moći da je uključe ili isključe prema svojim preferencijama. Osim toga, traka za unos teksta glasom će se pojavljivati iznad aplikacija, umesto otvaranja cele tastature svaki put kada dodirnete polje za unos teksta.

Tokom ovih promena, Google Assistant aplikacija će i dalje ostati ekskluzivna za Google telefone, dok će „besprekorno glasovno kucanje“ biti dostupno i na drugim Android uređajima.

Ova nova opcija će definitivno unaprediti brzinu i jednostavnost kucanja teksta glasom, pružajući korisnicima još jednu praktičnu opciju za unos teksta na svojim pametnim telefonima.

FAQ:

1. Koja nova opcija je dodata u Gboard aplikaciju?

Nova beta verzija Gboard aplikacije donosi automatsko pokretanje unosa teksta glasom čim se tastatura pojavi.

2. Kako se trenutno koristi glasovno unošenje teksta?

Trenutno, glasovno unošenje teksta zahteva dodirivanje polja za unos teksta, a zatim pritiskanje mikrofon ikone.

3. Kako će nova opcija olakšati korisnicima unošenje teksta glasom?

Nova opcija će pojednostaviti postupak glasovnog unošenja teksta na samo jedan korak, omogućavajući korisnicima da odmah počnu sa unosom teksta glasom bez dodatnih aktivacija.

4. Da li će korisnici moći da isključe novu opciju?

Da, nova opcija će biti prilagodljiva, pa će korisnici moći da je uključe ili isključe prema svojim preferencijama.

5. Kako će se traka za unos teksta glasom prikazivati?

Traka za unos teksta glasom će se pojavljivati iznad aplikacija, umesto otvaranja cele tastature svaki put kada dodirnete polje za unos teksta.

6. Da li će „besprekorno glasovno kucanje“ biti dostupno na svim Android uređajima?

Da, „besprekorno glasovno kucanje“ će biti dostupno i na drugim Android uređajima, dok će Google Assistant aplikacija ostati ekskluzivna za Google telefone.

Related Links:

Android

Read More