Garmin u top 5 po prodaji pametnih satova

0
187

Nove statistike o prodaji pametnih satova na globalnom tržištu koje je objavio Counterpoint Research ukazuju da je Apple zadržao prvo mjesto, iako je njegov tržišni udio pao s 30,1% na 28% u drugom kvartalu ove godine u usporedbi s istim razdobljem prošle.

Na drugom mjestu se nalazi Huawei s udjelom od 9,3%, što je također pad u odnosu na prošlu godinu kada je imao 13,1% udjela, dok se na trećem mjestu nalazi Samsung s 6,8%, koji je ostvario mali rast s prošlogodišnjih 7,6% udjela.

Zanimljiv je podatak da se među top 5 proizvođača pametnih satova na svijetu ugurao Garmin, zahvaljujući najvećim isporukama u povijesti za jedan kvartal, s kojima si je osigurao 5,8 posto udjela na tržištu.

Counterpoint Research ukazuje na još jedan rekord koji je ostvario Apple. Njegovi satovi se sada nalaze na zapešćima čak 100 milijuna ljudi, a više od polovica korisnika dolazi s američkog tržišta.

Očekuje se da bi Apple uskoro mogao postizati nove rekorde jer će u rujnu izdati Apple Watch Series 7 sat, na istom događanju na kojem će predstaviti novi iPhone 13.

Za očekivati je da će prvi kupci koji kupe iPhone 13 imati dovoljno love da si priušte i novi sat.

Original Article