Ganryu 2

0
46

Objavlјen 1999. za NeoGeo MVS, side-scrolling akciona igra Ganryu gurnula je igrače u kontrolu nad Miyamoto Musashi-em.

Podsećao je na igre kao što su Shinobi i Ninja Gaiden, koje su izazivale igrače da se probiju kroz nivoe dok prevazilaze životne prepreke i neprijatne neprijatelјe. Iako je Ganryu imao i drugog protagonistu, Suzume, čije su sposobnosti varirale od Miyamoto Musashi-a da daje poseban osećaj da igra kao ona. Nažalost, takva opcija nije dostupna u Ganryu 2, nastavku neobjašnjivo objavlјenom 2022.

Posle događaja u Ganryu-u, u kojima je Miyamoto Musashi pobedio zlog Sasaki Kojiro-a, legendarni mačevalac je pomislio da bi konačno mogao da se odmori. Ali onda jednog dana, dok meditira, čuje duh Kojiro-a kako mu se ruga. I tako, ponovo mora da krene u akciju i otputuje na ostrvo Ganryu-jima. Ovog puta, nadamo se da može da stavi tačku na Kojiro-ove mahinacije zauvek.

Ganryu 2 - 1Igra je divno staromodna, i vi kontrolišete Miyamoto Musashi-a dok se kreće kroz pet faza, od kojih je svaka podelјena u duo izvođenja. I dok ćete se pretežno kretati s leva na desno, seći sve što vam se nađe na putu ili bacajući kunai iz dalјine, postoje brojni delovi koji mešaju formulu, održavajući stvari svežim.

Postoji odelјak za minska kolica, na primer, gde treba da skačete sa jednih kolica na druga zbog uništenja tragova. I druga faza će vas zateći kako se krećete naviše. Ipak, boss-evi su ti koji pružaju najveću raznolikost. Iako većina zahteva od vas da idete rame uz rame, možda ćete se zateći da igrate ono što je u suštini side-scrolling shoot ’em up da biste završili fazu, ili da se suočite sa ogromnom mašinom dok trčite velikom brzinom.

Ganryu 2 - 2Još jedna stvar koju Ganryu 2 ima u prilog je to što izgleda fantastično. Nјegovi retro stilski vizuelni elementi su šareni i divno animirani, a svaki čin izgleda drugačije od prethodnog. Uz prijatni soundtrack, možete reći da je u njegovu produkciju uložena velika pažnja.

Ali koliko god da Ganryu 2 igra, izgleda i zvuči dobro, postoji jedan aspekt koji će neke igrače odvratiti: prilično je izazovan. Ovde nema podešavanja težine, niti stanja sačuvavanja. Jednostavno započnete igru sa tri života, i kada oni nestanu, možete ponovo pokušate sa početka faze koju ste dostigli ili odustanete. Međutim, postoji jedan spas; možete da počnete na početku bilo koje faze koju ste prethodno dostigli sledeći put kada igrate.

Osim toga, jedini problem koji možete da imate sa Ganryu 2 je taj što čak i kada igrate PS4 verziju na PS5 ne može da zadrži solidnu brzinu kadrova. Nema ništa previše problematičnog, ali možete da naiđete na malo usporavanja kada se mnogo toga dešava na ekranu, baš kao u stara vremena.

Ganryu 2 - 3

Ako ste spremni za izazov i rado se sećate klasičnih akcionih igara kao što su Shinobi 3 ili Strider, bilo bi mudro da izaberete Ganryu 2. Izgleda i igra odlično; osim nekih napada usporavanja i nedostatka opcija, nema na šta da se požalimo. I najbolјe od svega, dostupan je po ceni koja neće slomiti budžet.

Ganryu 2 was last modified: 24 maja, 2022 by Zoran Ristic

The post Ganryu 2 appeared first on ITNetwork.

Original Article