Gamescom 2021 ipak neće biti održan u fizičkom formatu, i ove godine potpuno digitalan

0
53

Izgleda da su organizatori pre par meseci bili preterano optimistični kada su najavili da će ovogodišnji Gamescom biti održan u fizičkom formatu, u velikoj areni u nemačkom Kelnu.

Sada je ipak nakon dugih i teških razgovora odlučeno da se odustane od fizičkog događaja, tako da ostaje samo organizacija čistog digitalnog događaja. Gamescom 2021 je prvobitno planiran kao događaj-hibrid, sa simultanom digitalnom i fizičkom formom, ali zbog i dalje aktuelne pandemije korona virusa prisustvo developera i izdavača u Kelnu jednostavno nije ostvarivo.

Datum održavanja sada samo digitalnog Gamescoma za ovu godinu je 26. i 27. avgust. Organizator, Nemačka asocijacija gejming industrije, planira dodatno proširenje sadržaja u odnosu na prošlogodišnji onlajn događaj, sa novim interaktivnim sadržajem, redizajnom platforme i poboljšanjima.

Iako se prošle godine dobar broj velikih izdavača rešio da organizuje sopstvene događaje, Gamescom 2020 je privukao dosta pažnje sa preko 100 miliona pregleda od strane 50 miliona gledalaca širom planete.

The post Gamescom 2021 ipak neće biti održan u fizičkom formatu, i ove godine potpuno digitalan appeared first on PLAY!.

Original Article