Game Pass je činio gotovo trećinu zarade za Xbox u trećem kvartalu

0
50
game-pass-je-cinio-gotovo-trecinu-zarade-za-xbox-u-trecem-kvartalu

Microsoft je ove nedelje održao svoj kvartalni poziv o zaradi, otkrivajući najnoviju grupu statistika o tome kako Xbox radi. Kao što se i očekivalo, prodaja Xbox konzola je zaista opala, ali kompanija beleži kontinuirani uspeh u pretplatama na igre, sa prihodima blizu milijardu dolara za kvartal.

Microsoft nije najavio novu prekretnicu za pretplatnike na Xbox Game Pass, ali je kompanija primetila da je Game Pass porastao za jednocifreni procenat u poslednjem kvartalu. Xbox-ov segment sadržaja i usluga je generisao 3,1 milijardu dolara tokom trećeg kvartala, što je pomoglo da se neutrališe pad prodaje konzola.

Pročitajte još: PC Game Pass sitgao u Srbiju

Obzirom na to da Microsoft već mnogo meseci nije imao visokobudžetnu first-party “AAA“ ekskluzivu, pad prodaje konzola nije previše iznenađujući. Čini se da Game Pass u međuvremenu dobro održava stvari, pored opšte prodaje softvera na Xbox-u.

Prodaja konzola za Microsoft mogla bi snažno da poraste u drugoj polovini godine, pošto će Bethesda objaviti svoj sledeći veliki RPG, Starfield, ekskluzivno za PC i Xbox Series X/S konzole. Ako se pokaže da je igra hit, onda bi mogla da bude prodavac sistema, verovatno prvi od Halo Infinite iz 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More