Galaxy S23 Ultra neće preživeti pad na beton

0
73
galaxy-s23-ultra-nece-preziveti-pad-na-betonOsim poboljšanog SoC-a i sistema kamera, Galaxy S23 Ultra ima novu generaciju Gorilla Glass Victus 2 zaštite, koja bi ga trebala zaštiti od ogrebotina i udaraca. Ali, koliko je zapravo Samsung-ov top model izdržljiv, testirao je YouTube-r PBKreviews.

Testiranje je započelo uranjanjem Galaxy S23 Ultre u posudu sa vodom. Budući da telefon ima IP68 sertifikat, preževio je tri minuta kupanja bez ikakvih poteškoća. Izdržljivost Gorilla Glass Victusa 2 videla se kada je na red došlo testiranje grebanja sa kovanicama i ključevima, odnosno stvarima koje korisnici najčešće nose po džepovima zajedno sa telefonom.

Uprkos grebanju, kovanice i ključevi nisu uspeli da oštete ekran Galaxy S23 Ultre. Ogrebotine napravljene oštrijim predmetom, pojavile su se na osmom nivou Mohsove lestvice, sa dubljim znakovima oštećenja na devetoj. Za poređenje, prošlogodišnji Galaxy S22 Ultra izdržao je bez ogrebotina do sedmog nivoa.

Gorilla Glass Victus 2 nalazi se i na zadnjoj strani telefona, stoga je izdržljivost od ogrebotina ista kao i na ekranu. Međutim, pad telefona sa visine u nivou struka na beton, nije dobro prošao za Galaxy S23 Ultru. Ekran se odmah razbio, ali ako išta, Samsung-ov top model se i dalje mogao koristiti.

Read More