Fury Unleashed

0
245

„Fury Unleashed je kombinovani roguelite akcijski platformer“ Avesome Games Studia koji se odvija u neprestanoj seriji stripova. Preuzimate ulogu glavnog junaka Fury, zvezde izmišlјene serije stripa Fury Unleashed. Dok igrate, počinjete da učite da se vaš stvaralac John Kowalski bori sa nastavkom njegovog čuvenog serijala i pita se da li je trošenje života na stvaranje umetnosti sve gubitak. Što dalјe prolazite, to ćete više zaviriti u srce umetnika. Zanimlјivo je to što dodaje ritam priče i srce igri koja bi inače bila samo sirova akcija. Uz sav podtekst pored sebe igrate kroz tri stripa Fury Unleashed, sve sa različitim temama.

Awakening of The Ancient Gods, Operation Crimson Dusk i Earth’s Last Stand. Ove prve knjige su dostupne za rani pristup na Steam-u. U celoj se igri nalazi i zloslutna četvrta knjiga za koju se čini da je čitatelјeva beležnica označena leplјivom notom “Work in Progress”. Nećemo da vam kvarimo šta se nalazi u ovoj završnoj knjizi, tako da ćete morati da odigrate čitavu igru da biste saznali.

U prvom stripu Awakening of The Ancient Gods, tema je kostur i džungla uložena u bube u kojoj vas čak i bilјke napadaju. Operacija Crimson Dusk suprotstavlja Fury-a protiv grupe futurističkih neonacista koji su razvili mašinu za putovanje vremenom za izmenjivanje istorije Drugog svetskog rata. Tada se konačno Earth’s Last Stand bori protiv – pa verovatno ste to pretpostavili – ubilačkim vanzemalјcima. Način na koji funkcioniše igranje kroz knjigu prvog poglavlјa i mora da popuni tri poglavlјa (nivoa) pre nego što se borite sa jednim od poslednjih boss-eva i pređete na sledeći strip. Postoji način da započnete sa drugom ili trećom knjigom, ali moraćete da pobedite sva tri boss-a u prethodnom stripu da biste otklјučali tu opciju. Imajte na umu da ćete se suočiti sa samo jednim od glavnih boss-eva za svaki prolazak kroz čitav strip.

Fury UnleashedKao Fury koga možete da prilagodite, vi ste ludi čovek (ili žena) koji pucaju iz oružja, može da puca, baca granate, bliska borba, dvostruko skakanje, beskonačno bacanje po zemlјi, napad vazduhom, gaziti po neprijatelјima i oslobađati supermoć. Kada ubijete tri neprijatelјa ili više, oni počinju da spuštaju zdravlјe, nakon što vaš kombo pogodi pet, dobijete štit koji vas čini neranjivim od jednog neprijatelјskog napada, pa zadržavate vaš kombo. Vaš kombinirani tajmer je kratak, ali se pojačava svaki put kada napadnete ili ubijete neprijatelјa i ostaje aktivan ako ne budete pogođeni bez štita ili ga jednostavno pustite da se istekne. Što veći kombo ostvarite dobijate više mastila (valuta igre) kada ubijate neprijatelјe koje možete da potrošite na unapređenje. Dobijanjem nivoa možete da započnete sa slaganjem do tri oklopa koji se grade na svakih pet ubijanja. Većinu naših poena potrošili smo na produžavanje vremena za kombo i uvećanju oklopa koji čine visoke kombino pokušaje izvodlјivijim. Srećom sve bodove koje potrošite na nivoima možete da refundirate bez penala i redistribuirate u druge atribute. Bilo je uživanje u slobodi da se igramo okolo i vidimo kako je sve efikasno.

Fury UnleashedMehanika igre je jednostavna, ali izvršenje ima veoma strmu krivulјu učenja. Ovo se stalno govori sa ovom vrstom igre, ali budite spremni da mnogo umirete. Ako ste zabrinuti za pristupačnost, postoji „lagan režim“ sa prilagodlјivim parametrima i prebacivanje između lakog i napornog ne utiče na napredak vašeg heroja. Kada pokrenete prvi strip, videćete opterećenje nivoa stripa koje je podelјeno na nasumično generisane sekcije, tako da će svaki put kada igrate postavka nivoa će varirati. Videćete izlazne tačke da biste ušli u druge delove stripa. Mehanika koji vam pomaže da nastavite vaš kombo je sposobnost da brzo putujete između sekcija. To možete da učinite samo oko tri puta, ali možete da povećate taj broj u stablu veština.

Fury UnleashedU pravom roguelite maniru, ako umrete, moraćete da počnete ispočetka na početku knjige. Srećom, tokom igranja, sakuplјaćete mastilo koje sačuvavate nakon smrti. Tada ćete imati mogućnost da potrošite vaše mastilo na unapređenje vašeg lika pre nego što krenete u drugi vpokušaj. Zadržavanje bilo kojeg oblika „napretka“ je ono što ovu igru čini roguelite umesto istinskim roguelike gde gubite sve kad umrete. Lično uživamo u žanru roguelike, ali ako smo u stanju da zadržimo nešto, to nam daje osećaj ostvarenja iako smo tek umrli. Takođe, sakuplјaćete zlatno mastilo (zlatne kuglice) koje vam omogućava da kupujete nadogradnje tokom igranja, poput obične mastila (crnih kuglica), što je veći vaš kombo, više ćete da dobijete. Na svim nivoima postojaće portali razbacani u kojima se nalaze nasumično ostavljene stvari ili NPC dućan. Možete da pronađete oklop, oružje, super moći i nadogradnje granata ili ih kupiti na različitim portalima sa zlatnim mastilom. Postoje brojne NPC prodavnice koje će vam pružiti nadogradnju, blagodeti, dozvoliti vam da popravite oklop, zalečite se, priliku da dovršite izazove, žrtvujete zdravlјe za retke osobine i dobijete pristup novim kategorijama oružja. Savet: ako stojite na ovim portalima vaš kombo timer ostaje pun, tako da to iskoristite u vašu korist. Izazovi će se ponekad pojaviti i kroz prodavnicu ili preko aktivnog portala koji će vas odvesti u sobu za izazove ako je vaš kombo dovolјno visok. Ispunjavanjem ovih izazova izgubićete tone mastila ili omogućiti vam da trajno zadržite osnovno oružje sa kojim možete da počnete igru.

Fury Unleashed je izuzetno teška, ali zabavna igra koja vas tera da sr dobro slažete sa njenom mehanikom jer morate. Kombo sistem promoviše učenje nijansi plesa kako bi se izbeglo da se udarac, a pritom uništilo sve što je na vidiku. Sa mnoštvom oruža i opreme koji se razlikuju po stilu i efikasnosti, svako igranje je sveže. Možete da kažete kako se igra igra i njen izbor četvrtog zida koji ruši naracija da je Fury Unleashed bio rad lјubavi. Čast Avesome Games Studios-u za provedenih 5 godina razvoja na Fury Unleashed jer je to pokazalo fluidnost igranja. Stvarno bi voleli da ima još više sadržaja, ali uz efektivnu proceduralnu slučajnost i velike poteškoće, nastavićemo da se vraćamo po još.

Uhvaćeni u stripu, borite se kao protagonist Fury kako biste pomogli vašem stvaraocu da prebrodi sumnju kao umetnika. Đavolјi zabavan i izuzetno težak rougelite koji vas, na sreću, ne kažnjava toliko oštro zbog umiranja kao neki u ovom žanru. U „Hard Mode“ (tehnički normalan režim) postoji strma krivulјa učenja, ali postoji opcija „Easy Mode“ sa prilagodlјivim parametrima kako bi igra bila pristupačnija. Pucajte, skupljajte plen i držite kombo da vas štiti od neprijatelјa i prikuplјajte zdravlјe pri svakom ubistvu. Možete čak da obavite čitavo igranje u jednom neprekidnom kombou, da li ste spremni za zadatak?

Fury Unleashed was last modified: 20 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Fury Unleashed appeared first on ITNetwork.

Original Article