Fraza „OK Google“ bi u nekim slučajevima mogla postati neobavezna

0
216

Možda uskoro više nećete morati da koristite „Ok/Hey Google“ da biste naveli Google asistenta da izvršava određene zadatke.

PCPress.rs Image

“OK Google, kako da ponovo pokrenemo zabrinutost zbog privatnosti?”

9to5Google je otkrio više detalja o funkciji pod kodnim imenom „Guacamole“ koju je publikacija prvi put otkrila u aprilu. Google bi ovu novu funkciju mogao nazvati kratkim izrazima. Ovo uključuje mogućnost postavljanja ili otkazivanja alarma, kontrolu muzike, postavljanje podsetnika, postavljanje pitanja o vremenu, postavljanje i upravljanje tajmerima i još mnogo toga. Zajedno sa „Ok Google“, vaš telefon će slušati i ove fraze za aktiviranje.

Bez više detalja o tome kako Google planira da „sluša“ ove fraze i šta će učiniti sa ovim podacima, moglo bi biti prerano za uzbunu. Međutim, to je definitivno dodatna briga za kompaniju koja sve vreme trči u areni privatnosti. Još u julu Google je pružio Android Authority-u više informacija o tome kako funkcioniše otkrivanje reči i kako se zvuk obrađuje. Google je napomenuo da „ako se ne otkrije aktivacija, ti audio isečci neće biti poslati ili sačuvani Google-u“. Brze fraze će verovatno funkcionisati na isti način. Ali to i dalje otvara mogućnost prikupljanja mnogo više podataka nego ranije, zbog preklapanja sa svakodnevnim razgovorom.

Ova funkcija je još uvek u razvoju i nije jasno kada će se pojaviti ili koji uređaji će je podržati, iako se čini da je to nešto što bi Google pustio sa nadolazećim Pixelom 6. Čak i tada, imaćete potpunu slobodu da ne aktivirate ovu funkciju. Takođe možete izabrati koje fraze želite da koristite. A ako uopšte ne želite da koristite Google asistenta, možete ga onemogućiti prilično lako.

Izvor: Androidauthority

The post Fraza „OK Google“ bi u nekim slučajevima mogla postati neobavezna first appeared on PC Press.Original Article