Forza Horizon 5 pretekla cifru od 28 miliona igrača

0
52
forza-horizon-5-pretekla-cifru-od-28-miliona-igraca

Sub-franšiza Forza Horizon napreduje iz izdanja u izdanje – sa spin-off serijalom koji na mnogo načina nadmašuje glavne Forza igre. Za nešto više od godinu dana od lansiranja, Forza Horizon 5 je sada prikupio preko 28 miliona igrača.

Kako je objavljeno na Twitter stranici korisnika „Klobrille“ fokusiranog na Xbox, u odlasku na statistiku u igri na Forza Horizon 5, može se videti da je igra – koja je objavljena tek u novembru 2021. – prikupila bazu igrača od preko 28 miliona ljudi.

Vredi napomenuti da ovaj broj uključuje ukupnu bazu igrača, što znači da ako bi osoba jednostavno igrala 5 minuta, njen doprinos bi se računao u ovu cifru.

Štaviše, obzirom da je Horizon dodatak za Game Pass prvog dana, sa sigurnošću se može reći da je veliki procenat od 28 miliona verovatno igrao preko date usluge. Ipak, ovo je veoma impresivna cifra bez obzira na to i odgovara igri jednako kao i visokom kritičkom prijemu.

Ova cifra će se samo povećati jer Playground Games sada nagoveštava drugu veliku ekspanziju Forza Horizon-a, rekavši „Sledeća velika stvar sa Horizon festivala u Meksiku je spremna da bude otkrivena! Uključite ovaj četvrtak (sutra) za SVE detalje”. Prezentacija će biti puštena uživo u 16h po našem vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More