Forza Horizon 4

Forza Horizon 4’ gotovo da vas preopterećuje količinom sjajnog sadržaja koji nudi. Završite trku i pojaviće se još tri. Putujte novim putem i dobićete obaveštenje da i dalje imate još 500 puteva da otkrijete. Sedite za volan novog automobila, a igra će pred vas izbaciti još desetak takvih. Dok se bavite svakom od 26 različitih tema u kampanji (da, pročitali ste to ispravno), možda će vas ometati skriveni bilbordi, orijentiri, misije u kojima tražite i pronalazite stvari, kao i događaji koji se pojavljuju početkom svakog sata. „Forza Horizon 4“ nudi apsurdnu količinu stvari koje treba uraditi, od kojih je većina fantastična, a sve to je podržano izuzetnom mehanikom vožnje. Ovo je jedno od onih iskustava u kojem ne možete a da se ne izgubite, a Playground Games vas dobro nagrađuje za skoro svaki sekund koji potrošite za volanom.

Nakon što je pokidao australijsku divljinu, „Horizon Festival“ se seli u Veliku Britaniju u ovom izdanju. Od prostranih poljoprivrednih zemljišta i čudnih sela duž zemljanih puteva, ovo područje sveta može izgledati previše mirno za trke, ali Playground brzo otkriva da nećete samo gledati na te znamenitosti iz daljine; preko njih ćete se direktno trkati koristeći bilo koja sredstva. Prolaženje kroz polja pšenice, razbijanje ograda i lansiranje visoko u vazduh da bi se spustili na krov sto godina stare crkve samo su neke od haotičnih stvari koje ćete morati da uradite. „Forza Horizon 4“ pretvara britansku lepotu i istoriju u vrhunsko igralište za automobile, zajedno sa nekim od najvećih skokova koje ćete videti u trkačkoj igri.

Britanija ne donosi samo drugačiji kozmetički šarm u „Horizon Festival“. Igrači takođe proživljavaju sva četiri godišnja doba koja utiču na ovaj region. Umesto da se određeni delovi otvorenog sveta postavljaju samo leti ili zimi, celi prostor za igru se transformiše kada se godišnje doba pojavi. To znači da otvoreni svet ima četiri različite varijacije, svaka sa različitim uslovima vožnje. Tokom leta, staza može ponuditi briljantne brzine na suvom kolovozu, dok zimske varijacije zahtevaju pažljivo prenošenje preko debelog snega i opasnog leda. Vremenske prilike uveliko utiču na način na koji se trkate, a ponekad vas prisiljava da se povučete u svoju garažu da biste izvezli automobile koji su pogodniji za te uslove. Sve četiri verzije sveta su divno realizovane i dodaju još više uzbuđenja već sjajnom trkačkom miksu.

Igra započinje dugačkom izložbom od tri do pet sati koja se kreće iz jednog godišnjeg doba u drugo, a zatim se pretvara u nedeljnu rotaciju za svako od njih. Ovo dovodi do problema zaključavanja igrača u manje poželjne uslove za nedelju dana, ali igrači imaju slobodu da menjaju godišnja doba za određene trke ako ne uživaju u specifičnim vremenskim prilikama. Ovde i zastrašujuća izjava iz serije „Game of Thrones“, koja poručuje: „Zima dolazi“, nosi neku težinu, jer takmičenje u ovom godišnjem dobu predstavlja najveći izazov.

Igrači mogu da menjaju skoro bilo šta u igri, a većina događaja dozvoljava korišćenje bilo kojeg vozila. Ako imate poteškoća sa određenim događajem, nije važno na kojem mestu ćete završiti – igra u osnovi kaže da ste dali sve od sebe i daje vam kredit koji je potreban za prelazak na sledeću trku. Vi stalno napredujete i stičete iskustvo, što zauzvrat otključava više trka, aktivnosti i vozila. Ništa što radite ne izgleda kao greška. Čak i ako završite na poslednjem mestu dobijate nešto.

Ti dobici se dele između aktivnosti. Ovo je mesto gde se pojavljuje niz od 26 kampanja. Pojedinačni nizovi se postavljaju za svaki od različitih tipova trka, kao što su road, dirt, cross country, street, drift i drag. Suptilni elementi priče takođe ulaze u igru u četiri niza. Jedan vas pretvara u kaskadera koji snima scene za trkački film. Druga priča je strukturirana kao lista top 10 najvećih trkačkih igara svih vremena, gde igrač doživljava trke koje simuliraju klasične naslove poput „Out Run“, „Smuggler’s Run“, „Project Gotham“, i još mnogo drugih. Koliko god da su ovi dodaci sjajni za „Horizon“ iskustvo, neke druge teme kampanje usredsređuju se na prilagođavanje i guraju igrače da troše značajnu količinu vremena na podešavanje automobila, kreiranje nacrta, fotografisanje, pa čak i korišćenje Microsoftove streming aplikacije Mixer, koja pruža igračima bonuse u valuti igre. Ako ste od onih koji moraju sve da završe, ulaganje vremena u svaki aspekt igre može biti frustrirajuće i nešto na šta ne želite da potrošite vreme.

Čak i ako dovršite svaki izazov u ​​omiljenoj temi, još uvek možete da unesete ove događaje da biste stekli bodove za iskustvo i valutu, što vam je potrebno da biste otključali automobile i domove (koji se koriste za brzo putovanje). Neprilagoenje brzog putovanja svuda dovodi do frustracije u prvih 20 do 30 sati igre, jer ste prisiljeni voziti velike udaljenosti da biste pogodili određene događaje. Posle toga je bolje. Količina smetnji koje nađete na putu takođe nudi obilje da vas zadrži na okupu tokom tih dugih putovanja.

„Forza Horizon 4“ se takođe ističe u multiplejeru, omogućavajući igračima da iskuse veći deo igre na kooperativni ili konkurentni način. To znači da možete putovati širom otvorenog sveta zajedno (sa do čak 71 igrača) kako biste napredovali u sopstvenim kampanjama. Možete se udružiti u tim za trkanje, iako je to izazovnije, jer onemogućava funkcionalnost premotavanja. Jednočasovni Forzathon događaji okupljaju sve na karti za kratke ali prijatne izazove, gde svaki trkač doprinosi bodovima da dostigne određenu sumu za brzinu, skakanje i driftovanje. Ostvarite uspeh i dobićete jedinstveni tip Forzathona valute za upotrebu u određenoj prodavnici koja sadrži još više dobrih stvari kao što su novi automobili, zvukovi sirene (od kojih su neki zasnovani na drugim Microsoftovim igrama), i plesni potezi. Da, „Forza“ se popela na „Fortnite“ hajp voz uklanjanjem lika iz auta kako bi izveo ples nakon što postigne pobedu. Čak ćete videti kako likovi izvode „the floss“. Sve multiplejer opcije (uključujući i tematsku igru jurki sa zombijima) su dobra zabava i razlozi za skretanje sa staze za jednog igrača.

S obzirom na to koliko je sadržaja u „Forza Horizon 4“, dobar deo je blokiran dok se ne postigne određeni napredak. Ako se nadate da ćete igrati igru s prijateljima, osetićete se frustrirano zbog ovog ograničenja, jer morate doći do druge godine nadmetanja kako biste mogli da učestvujete u određenim stvarima kao što su Team Adventures. To znači da morate igrati oko pet sati igre pre nego što možete učestvovati u svemu. S obzirom na to koliko je ova trkačka igra zabavna, to nije kazna, ali je čudno što su neki aspekti blokirani od samog početka igre pri čemu je co-op način igre veoma primamljiv.

Jednom kada se „Forza Horizon 4“ otvori i mapa bute pretrpana interesantnim tačkama, zaista ne možete tražiti mnogo više od trkačke igre. Ona pogađa sve prave note u pogledu trka, istraživanja, nagrada i prilagođavanja. U zavisnosti od vašeg fokusa igre, možete je pretvoriti u tešku igru preciznosti koja zahteva pravilno podešavanje vozila, ili lagano arkadno iskustvo trkanja po Velikoj Britaniji bez ikakve brige. „Forza Horizon“ je već dugo naš omiljeni trkački serijal, a ovaj nastavak pokazuje da je u rezervoaru ostalo još mnogo goriva.

Forza Horizon 4 was last modified: februar 17th, 2019 by ITN Team

The post Forza Horizon 4 appeared first on ITNetwork.

Original Article