Fortnite se verovatno uskoro vraća na iOS, ali ne, Apple nije popustio

0
226

Spor između kompanija Apple i Epic Games oko pravila i kršenja istih na iOS sistemu je još uvek daleko od završenog, ali i pored toga Fortnite će verovatno naći način da dođe do igrača na “jabučastim” uređajima.

Apple nije popustio u svojim striktnim, i pomalo monopolističkim pravilima, već će u povratku ovog Battle Royale naslova ulogu imati kompanija Nvidia sa svojim cloud-streaming servisom – GeForce Now. Ovaj servis omogućava igranje igara bez potrebe za moćnim hardverom i to na mobilnim platformama putem specijalnog klijenta.

Nvidia trenutno ima planove da GeForce Now servis na iOS dovede u narednim mesecima, a Fortnite će svakako biti jedna od igara u ponudi. Na ovaj način, ovaj inače zabranjeni proizvod na iOS-u biće dostupan za igranje, a sam Apple neće dobijati procenat od kupovina obavljenih u igri.

Pošto Nvidia nije pružila nikakve zvanične detalje, još uvek nije poznato kako će GF Now biti dostupan. Microsoft takođe radi na planovima da svoju platformu xCloud i Game Pass dovede na iOS, što Apple neće dozvoliti kroz aplikaciju na App Store, već je zaobilaznica pronađena u vidu upotrebe Safari pretraživača. Videćemo da li će Nvidia, ići istim stopama, kao i da li će to nakon nekoliko dugih meseci vratiti Fortnite igračima na iOS-u

The post Fortnite se verovatno uskoro vraća na iOS, ali ne, Apple nije popustio appeared first on PLAY!.

Original Article