Fortnite kriptovaluta? Tim Svajni upozorava na prevaru

0
110

Izvršni direktor i suosnivač Epic Games Tim Svajni prozvao je danas tržište kriptovaluta zbog navodnog „omogućavanja“ nezvaničnih i neovlašćenih kriptovaluta koje nose naziv „Fortnite“.

Fortnite je Epic-ova veoma popularna pucačina Battle Royale formata. Prvi put objavljen 2017. godine, naslov sada ima više od 350 miliona registrovanih korisnika širom sveta.

„Ne postoji Fortnite kriptovaluta“, napisao je Svajni. „Twitter nalozi koji promovišu tako nešto su prevara. Epicovi advokati rade na tome. Takođe, sramota za tržišta kriptovaluta koja omogućavaju ovakve stvari.”

Konkretno, Svajni misli na „Fortnite Token“ (FNT), koji se navodno trguje na decentralizovanim berzama SushiSwap, PancakeSwap i CronaSwap.

Brza pretraga za navodnim tokenom za prevaru na tim berzama trenutno ne daje nikakve rezultate, iako ove decentralizovane razmene omogućavaju svojim korisnicima da trguju praktično bilo kojim tokenom sve dok ti korisnici ručno unesu ugovornu adresu tokena.

Prema podacima Nomics-a, čini se da malo njih trguje FNT tokenom. Od januara, FNT je u padu od 96% u odnosu na najviši nivo svih vremena i vredi skoro nulu na 0,0000007673 dolara. U protekla 24 sata, token je imao samo oko 250 dolara u ukupnom obimu trgovine.

Ovo nije prvi put da su zlonamerni akteri navodno koristili Fortniteov brend bez Epic-ove saglasnosti. Još u oktobru su se pojavili izveštaji da su prevaranti obećavali igračima da mogu da zamene svoje V-Bucks, Fortnite-ovu digitalnu valutu koja nije kripto valuta, za dolare koristeći neovlašćeni „Fortnite Coin“.

There isn't a Fortnite cryptocurrency. The Twitter accounts promoting such a thing are a scam. Epic's lawyers are on it. Also, shame on the cryptocurrency marketplaces that enable this kind of thing.

— Tim Sweeney (@TimSweeneyEpic) June 6, 2022

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Fortnite kriptovaluta? Tim Svajni upozorava na prevaru appeared first on PLAY!.

Original Article