Forspoken pušten u prodaju, za sada pomešane reakcije publike

0
34
forspoken-pusten-u-prodaju,-za-sada-pomesane-reakcije-publike

Mnogi od nas su bili uzbuđeni zbog Forspoken nakon njegovog prvobitnog trejlera. Od tada, krug probnih sesija igranja koje su imale podeljena mišljenja doveo je smirivanja hajpa. Sada kada je embargo na recenzije ukinut, možemo na pravi način da pogledamo šta Forspoken radi dobro, a gde ne uspeva.

Uoči lansiranja Forspoken, postojao je veliki broj recenzenata visokog profila koji su potvrdili da nisu mogli da dobiju kod pre izdanja. Čini se da je Square Enix ograničio broj ključeva za slanje gejming sajtovima, što je dovelo do otprilike 50 kritičnih recenzija koje su objavljene danas. Poređenja radi, God of War: Ragnarok ima skoro 100 recenzija prvog dana.

Na Metacritic-u, igra ima ukupnu ocenu 68, na osnovu preko 40 kritika kritičara. Čini se da je široki konsenzus ovde da, dok Forspoken nudi blistavu borbu i parkur pokret, njegove RPG i mehanike otvorenog sveta su šablonske, a priča i pisanje likova su glavne slabe tačke.

Situacija je slična i na OpenCritic-u, gde igra ima nešto veći ukupni rezultat od 70, na osnovu otprilike 50 recenzija. Prema nekim medijskim kućama, poput Eurogamer i Polygona, priča u igri se popravlja pred kraj, ali ne zvuči kao da je to nužno vredno vremena koje je potrebno da se stigne do nje.

Forspoken je u teškoj poziciji, jer se izdaje na ograničenim platformama. Na konzolama, igra je trenutno ekskluzivna za PS5, ali postoji i PC verzija. Osim toga, to je potpuno nova franšiza koja se pokreće po novoj standardnoj ceni od 70 dolara za igre trenutne generacije. Obzirom na mlak kritički prijem Forspoken-a, pretpostavljamo da ovo neće biti bestseler za Square Enix.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More