Forgive Me Father

0
51

Oživlјavanje retro FPS-a se nastavlјa, a ako volite malo Lovecraftian horora, Forgive Me Father trebalo bi da bude još privlačniji.

Uz jednostavnu pretpostavku da ste jedan od retkih koji su naizgled ostali sa punim čulima, Forgive Me Father, kreće vas na put traženja odgovora. Ako želite, možete dalјe da se udubite u priču igre interakcijom sa raznim stavkama i dokumentima u okviru nivoa igre, ali nema mnogo vrednosti za sastavlјanje. Izaberite ovu igru zbog njene brze FPS akcije naglašene užasom, a ne zbog njenog narativa.

Forgive Me Father zaista se kreće vrtoglavom brzinom. Možda ćete početi da verujete da su njegova dva lika za igru – sveštenik i novinar – potajno olimpijski sprinteri sa strane. Uopšteno je dobrodošao, ali sa nivoima koji dolaze u različitim oblicima i veličinama – neki su otvoreni i daju vam prostora da dišete, dok vas drugi napeto probijaju kroz uske hodnike – ne ide uvek tako dobro sa akcijom.

Forgive Me Father 1Osim što luta okolo i uništava neprijatelјe, Forgive Me Father voli da vas tera da tražite klјučeve. Redovno ćete nailaziti na blokade na putu, primoravajući vas da krenete drugim putem dok ne pronađete taster u boji koji će vam omogućiti da napredujete. Takođe postoji mnogo arena u kojima će se talasi neprijatelјa pojaviti da bi vaš život postao pakao. I zaista bi mogli, ako ne budete pametni. Kontrolne tačke su malobrojne, tako da ako umrete, često morate da igrate pristojne delove nivoa.

Jedan od načina na koji se Forgive Me Father razlikuje od niza dostupnih konkurentskih retro FPS naslova – osim očiglednog grafičkog stila koji je inspirisan stripovima – jeste njegov sistem nadogradnje. I sveštenik i novinar imaju na raspolaganju niz jedinstvenih veština koje vremenom mogu da se nadograde. Oružje takođe može da se nadogradi, omogućavajući nove mod-ove vatre i dramatično menjajući njihov izgled. Ubacite druge nadogradnje, kao što je mogućnost da nosite više municije, i imaćete sistem koji vam daje pravi osećaj napredovanja.

Forgive Me Father 2Šteta je što još jedan jedinstveni aspekt Forgive Me Father – ludilo – nije tako dobro implementiran. Ideja je da dok se upuštate u borbu i ubijate neprijatelјe, vaše ludilo se povećava, odvodeći boju sa ekrana i istovremeno vas čini jačim. Merač ludila se tako brzo iscrplјuje, međutim, da retko imate priliku da ga stvarno iskoristite.

Postoje i neki drugi problemi, takođe. Neke od veština koje steknete jednostavno se ne osećaju toliko korisnim, posebno ako ih niste unapredili. A u pokušaju da uhvatite osećaj starih školskih pucačina u prvom licu, morate da prikupite zdravstvena sredstva. Sve je u redu dok ne umrete, ponovo se učitate sa kontrolne tačke, a zatim otkrijete da imate samo malu količinu zdravlјa da pokušate ponovo. Dodajte često nezgrapan pokret i dobićete igru koja je uglavnom prijatna, ali ima dosta frustracija.

Forgive Me Father 3Ako imate vremena za još jedan retro FPS u vašem životu, Forgive Me Father će vam pružiti solidnu zabavu. Činjenica da je prilično jeftin i da ima neprijatelјe inspirisane Lovecraft-om takođe će nekima biti privlačna. Ipak, postoje bolјi primeri u žanru. Dakle, iako ni na koji način nije loša igra, teško je nazvati je suštinskom. Ona je jednostavno prijatna, ali nespektakularna staromodna zabava.

Forgive Me Father was last modified: 24 maja, 2022 by Zoran Ristic

The post Forgive Me Father appeared first on ITNetwork.

Original Article