Ford osigurao pozajmicu od 9.2 milijardi dolara za izgradnju fabrike baterija

0
92
ford-osigurao-pozajmicu-od-9.2-milijardi-dolara-za-izgradnju-fabrike-baterija

PC Press specijal


PCPress.rs Image

Vlada SAD-a je ponovo potvrdila svoju posvećenost da preseli proizvodnju električnih vozila na svoje obale umesto da se oslanja na strane subjekte. Kancelarija za program zajma američkog Ministarstva energetike objavila je uslovni zajam od 9,2 milijarde dolara za BlueOval SK za izgradnju tri fabrike za proizvodnju baterija.

PCPress.rs Image

Ovo je najveća pozajmica do sada

Zajam je najveći koji je LPO do sada dao, skoro četiri puta veći od prošlogodišnjeg zajma od 2,5 milijardi dolara za Ultium Cell. Obim zajma je delimično zahvaljujući prošlogodišnjem usvajanju Zakona o smanjenju inflacije, koji je doveo do povećanja budžeta za pozajmice LPO-a na 400 milijardi dolara.

Biće dve fabrike u Kentakiju i jedna u Tenesiju, sa sve tri baterije za Ford i Lincoln-ov nadolazeći EV. Proizvođač automobila je takođe najavio planove za fabriku LFP baterija u Mičigenu ranije ove godine. Pojačanje proizvodnje dolazi pošto Ford ima za cilj da izbaci dva miliona električnih vozila do 2026. godine, sa potpuno električnim Explorer-om, Mustang Mach-E i E-Transit-om koji su već dostupni.

LPO naglašava da će zajam takođe doneti mogućnosti za karijeru u ovim oblastima, otvarajući 5.000 građevinskih radnih mesta i još 7.500 radnih mesta kada fabrike počnu da rade. Investicija je takođe u skladu sa Inicijativom predsednika Bajdena, Justice40, da 40% specifičnih federalnih investicija ide u ugrožene zajednice.

Izvor: Engadget

PC Press Studio


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.