Ford električni kamion pobedio Teslu

0
227

Sve je više električnih kamiona. Poslednji u nizu je model kompanije Rivian, koji se pojavio u oktobru. Najviše pažnje ipak i dalje privlači Ford F-150 Lightning, koji stiže tek 2022. godine.

PCPress.rs Image

Web-sajt Autolist, koji se bavi prodajom vozila, napravio je anketu o električnim kamionima, te više od hiljadu korisnika upitao koji im se model više dopada: Ford, Chevy Silverado EV, Tesla Cybertruck, GMC Hummer EV truck, ili Rivian R1T.​​ Ford je u skoro svim kategorijama bio u samom vrhu liste.

Preko 38% ispitanika bi bez razmišljanja kupilo novo Ford električno vozilo, Chevy bi izabralo 26%, a Cybertruck oko 20%. Tako je Ford po prvi put zaintrigirao ljubitelje električnih vozila, što je velika stvar ako se ima u vidu koliko je Cybertruck (bio) popularan.

WATCH: President Biden test drives the new electric Ford F-150 Lightning at the Ford Dearborn Development Center in Michigan. pic.twitter.com/yPO3t6lE10

— The Hill (@thehill) May 18, 2021

Distopijsko vozilo kompanije Tesla stiže krajem 2022. godine, a odlaganje nije obeshrabrilo mlađe ljubitelje. Stariji od 35 ipak više vole Ford električni kamionet, dok je Cybertruck draži mlađim korisnicima. Jasno je da s godinama dolazi i nova kupovna moć, osim ako ne živite u Srbiji ili nekoj sličnoj zemlji, pa ostaje da se vidi koji će kamion doneti veću dobit.

Like I said, I’m a car guy. https://t.co/zc5qkQB7bi

— President Biden (@POTUS) novembar 17, 2021

Izvor: Mashable

The post Ford električni kamion pobedio Teslu first appeared on PC Press.Original Article