Focus Entertainment menja svoje ime

0
82
focus-entertainment-menja-svoje-ime

Focus Entertainment, izdavač iza igara poput A Plague Tale: Requiem i Warhammer 40,000: Space Marine 2, najavio je da ponovo menjaju ime kompanije.

Od 1. aprila 2024. godine, Focus Entertainment će promeniti ime u PulluP Entertainment.

Promena imena dolazi zajedno sa imenovanjem Geoffroy Sardina za novog zamenika izvršnog direktora izdavača, kao i sa novom reorganizacijom napora kompanije.

Iz Focus Entertainment:

“Nakon ovog imenovanja, odbor direktora, koji se sastao danas, odlučio je da precrta organizaciju Grupe kako bi obeležio novu transformacijsku fazu u njenom razvoju oko tri komplementarne aktivnosti:

  • Prvo, plan za izdvajanje istorijske izdavačke aktivnosti grupe, na koju je odbor direktora u principu pristao. Ova aktivnost bi potom postala Focus Entertainment Publishing 1. aprila 2024. godine, pod vođstvom Johna Berta, zamenika izvršnog direktora.
  • Divizija posvećena izdavanju nezavisnih igara i retrogaminga koja obuhvata Dotemu, The Arcade Crew koju će voditi Cyrille Imbert, izvršni direktor Dotemua i zamenik izvršnog direktora.
  • Divizija “Studios”, koja uključuje sedam kreativnih studija (Deck13, Streumon, Twelve Tenths, Leikir Studio, Blackmill, Dovetail i Carpool Studio)

Podložno odobrenju od strane akcionara, koji će biti pozvani na kombinovanu generalnu skupštinu 28. februara da glasaju o promeni imena kompanije Focus Entertainment, Fabrice Larue je oduševljen što može da najavi da će ove tri divizije biti okupljene pod novim brendom od 1. aprila 2024. godine: PulluP Entertainment.”

Promena imena označava drugi put da kompanija menja ime.

Od svog osnivanja 1996. godine do 2021. godine, bila je poznata kao Focus Home Interactive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More