Firefox će uskoro automatski preuzimati fajlove umesto da prikazuje upit

0
194

Korisnici Firefox-a koji preuzimaju fajlove sa interneta uskoro će primetiti da je Mozilla promenila podrazumevani proces sa prikazivanja upita za svako preuzimanje na automatsko preuzimanje fajlova.

PCPress.rs Image

Funkcija slična Chrome-u i većini Chromium browsera

Od Firefox-a 97 nadalje, Firefox će preuzimati fajlove odmah nakon aktivacije linka za preuzimanje. Browser prikazuje preuzeti fajl na panelu za preuzimanje i korisnici mogu da komuniciraju sa njim odatle. Opcije uključuju otvaranje preuzetih fajlova ili upravljanje svim preuzimanjima. Firefox 96 i starije verzije Firefox-a podrazumevano prikazuju upit za preuzimanje. On pruža korisnicima informacije o izabranom fajlu i opcije da ili izaberu aplikaciju za otvaranje fajla ili da ga direktno sačuvaju. Druga opcija preuzima fajl odmah, osim ako korisnici nisu promenili podrazumevanu konfiguraciju browsera. Podešavanja Firefox-a navode samo jednu opciju za preuzimanja. Korisnici mogu da pređu sa preuzimanja svih fajlova u jedan folder, na primer downloads, na upit za preuzimanje koji im daje mogućnost da svaki put izaberu folder.

  • Izaberite Menu > Settings da biste otvorili podešavanja ili direktno učitajte about:preferences u address bar.
  • Pomerite se nadole na stranici General do Files and Applications odeljka.
  • Preuzimanja su podrazumevano konfigurisana da čuvaju fajlove u određenom direktorijumu. U operativnom sistemu Windows, to je Downloads folder (koju korisnici Windows-a mogu da promene).
  • Prebacite se na „Always ask you where to save files“ da biste svaki put dobili upit da izaberete direktorijum za preuzimanje za izabrani fajl.

Preuzimanja proverava integrisana Safe Browsing komponenta, ali sve što prođe proveru se automatski preuzima.

Mozilla-in novi sistem automatskog preuzimanja za Firefox čini preuzimanja ugodnijima za korisnike. Firefox 97 Stable je zakazan za izdavanje 8. februara 2022.

Izvor: Ghacks

The post Firefox će uskoro automatski preuzimati fajlove umesto da prikazuje upit first appeared on PC Press.Original Article