Final Fantasy VII: Ever Crisis ima preko 3 miliona preuzimanja za manje od 48 sati

0
57
final-fantasy-vii:-ever-crisis-ima-preko-3-miliona-preuzimanja-za-manje-od-48-sati

Square Enix je u poslednjih nekoliko godina dobro radio na tome da svoje starije  Final Fantasy naslove dovede do modernih standarda. Pored glavnih prerada, kao što smo videli sa Final Fantasy VII, izdavač je takođe remasterizovao svoje starije naslove sa pikselizovanim stilom među ostalima. Jedan od zanimljivijih projekata je Final Fantasy VII: Ever Crisis. Samo nekoliko sati nakon njegovog izlaska, igra je već premašila 3 miliona preuzimanja.

Final Fantasy VII: Ever Crisis je kompilacija klasičnog Final Fantasy VII i njegovih mnogih spin-offova (Advent Children; Before Crisis; Crisis Core i drugi) fokusirana na mobilne uređaje. Nakon što je zvanično lansiran 7. septembra za Android i iOS, ova besplatna igra već je sakupila veliki broj preuzimanja, a Square Enix se oglasio na Twitteru rekavši:

“Hvala vam puno! Premašili smo 3 miliona preuzimanja! Da bismo proslavili, svim igračima poklanjamo još 1.000 plavih kristala! Uživajte igrajući FF7EC!”

Zanimljivo je videti trenutnu strategiju koju Square ima za Final Fantasy VII, sa konzolama koje dobijaju AAA prerade/reimaginacije prve igre uz nešto manje budžetske prerade/remastere njegovih spin-offova (kao što smo videli sa PSP naslovom Crisis Core). Biće zanimljivo videti da li će se odluka za besplatnu gacha verziju FFVII za mobilne uređaje na kraju isplatiti ili oštetiti klasični JRPG. Za sada bar, čini se da je uspešna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More