Final Fantasy 7 Remake prodat u preko 7 miliona primeraka

0
60

Square Enix je objavio da su Final Fantasy 7 Remake i njegova poboljšana verzija, Intergrade, zajedno premašili sedam miliona prodatih primeraka. Objava je učinjena na platformi X, a kompanija je izrazila zahvalnost fanovima, sa rečima: “Hvala svima što ste se uputili u ovu avanturu sa nama.”

Originalna verzija igre izašla je u aprilu 2020. godine za PS4, dok je poboljšana edicija, Final Fantasy 7 Remake Intergrade, lansirana za PS5 u junu 2021, a kasnije je stigla i na PC u decembru iste godine. Xbox verzija još uvek nije objavljena.

Kada je reč o prodajnim performansama, interesantno je primetiti da se brojka od sedam miliona prodatih primeraka Final Fantasy 7 Remake upoređuje sa drugim nedavno objavljenim naslovima u ovoj dugovečnoj franšizi. Na primer, Final Fantasy 16, koji je ekskluziva za PS5, prodao je tri miliona primeraka u prvoj nedelji nakon izlaska u junu, mada Square Enix još uvek nije objavio ažurirane podatke.

S druge strane, Final Fantasy 15, koji je debitovao na PS4 i Xbox One u novembru 2016. godine, prodao je pet miliona primeraka samo na dan lansiranja. Ova igra i dalje drži titulu najbrže prodavane igre u istoriji franšize. Do maja 2022. godine, šest godina nakon izlaska, igra je globalno prodata u 10 miliona primeraka, čime se svrstava među najprodavanije naslove ove franšize.

Što se tiče budućnosti, Final Fantasy 7 Remake je prva igra u planiranom nizu rimejkova. Nastaviće je Final Fantasy 7 Rebirth, koji je zakazan za izlazak 29. februara 2024. godine. Tokom Sonyjevog događaja State of Play u septembru 2023, Square Enix je objavio značajne detalje o predstojećem naslovu, uključujući 100 sati igranja i tačku na kojoj će se završiti rimejk u okviru originalne priče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

The post Final Fantasy 7 Remake prodat u preko 7 miliona primeraka appeared first on PLAY!.

Read More