Final Fantasy 7 Remake Episode INTERmission

0
82

Final Fantasy 7 Remake Episode INTERmission ima za zvezdu neobaveznog lika iz originalne igre u Yuffie Kisaragi, a DLC nikada ne pokolebava osećaj da je i opcionalan. Iako u celini INTERmission ima mnogo toga za voleti, on se tanko proteže kroz kratko iskustvo koje retko dotiče najvažnije tematske elemente samog FF7 Remake-a. Uprkos ovim manama, INTERmission ostaje ubedlјivo iskustvo zahvalјujući uglavnom zvezdanoj predstavi Yuffie kao onoga što bi trebalo da bude klјučni glavni lik u kretanju napred, i neke dopadlјive borbe koja odgovaraju njenoj glasnoj ličnosti.

Za one koji nisu upoznati sa premisom o FF7 Remake DLC, INTERmission prati Yuffie i kolegu nindžu Sonon-a dok kreću u Midgar na misiju da ukradu moćnu Materia-u pravo ispod nosa Shinra-e. Hronološki, DLC se odvija otprilike usred priče o FF7 Remake, s tim što se avantura poklapa sa Cloud-ovim privremenim odvajanjem od Avalanche. Uprkos tome što je narativ brz i kratak za JRPG, dovolјno se toga događa – posebno pred kraj DLC-a, koji počinje da postavlјa neka glavna pitanja koja se ponekad čine malo prevelikim za opseg sporedne priče – da ostaje intrigantno.

Priča o INTERmission-u zaostaje za njenim igranjem, međutim, što je daleko najbolјi element FF7 Remake DLC-a. Yuffie je užitak za kontrolu, a njen ponekad previše ležeran pristup borbi prelepo se prenosi i na njen potez i na situacijske bitke u kojima učestvuje. Yuffie se kontroliše drugačije od bilo kog lika u FF7 Remake, i to je na bolјe, jer je izvrsna i na bliske i na velike domete. To je zahvalјujući njenoj bacačkoj zvezdi, koja može da se koristi za borbu izbliza ili za bacanja, od kojih poslednja nudi mogućnost da zatim juriša prema zvezdi u naletu pokreta, za razliku od Noctis-ovog warp borbenog stila u Final Fantasy 15.

Final Fantasy 7 Remake Episode INTERmission Yuffie-in borbeni stil lepo dopunjuje Sonon, koji pomaže u pokretanju kombinacija tokom borbe, iako nije u stanju da bude potpuno kontrolisan. Iako sistem nije previše složen, ne treba mu dati pet ili šest sati igranja DLC-a, tako da nikada ne iscrplјuje njegovu dobrodošlicu. Dinamična borba nastavlјa se onim što je prvobitno uspostavlјeno u FF7 Remake, lepoj mešavini taktičke borbe tradicionalno okrenutih JRPG-ova i modernijeg, uzbudlјivog iskustva koje zahteva preciznije unose tastera.

Final Fantasy 7 Remake Episode INTERmissionIzuzev odlične borbe u igri, Yuffie blista kao protagonista na neočekivan način. Imajući korene kao potpuno opcionalni lik u originalnom FF7, postojala je šansa da Yuffie dobije jednodimenzionalni lik, sa njenim zaštitnim znakom šarma i vedrine koji boje sve što radi. Iako ostaje verna originalnom liku u smislu da je još jednom optimista, Yuffie-ina dubina karaktera – i njena ličnost koja u sve ozbilјnijim situacijama dobija više vremena za blistanje – čini je pravom mešavinom simpatične i okorele u bitkama. Yuffie-ino pojavljivanje kao zvezde otežava poricanje da bi budući nastavci za FF7 Remake bili gori bez nje, i nadamo se da će ući u grupu kako bi dodala raznolikost borbi i njenom spisku.

TrailerSceneVećina problema sa Episode INTERmission potiče od dužine DLC-a i njegovih dodatnih karakteristika. Fort Condor je pogodak ili promašaj, mada njegova brend odbrane kule može da bude zabavan u kratkim rafalima. Takođe je lepo videti likove iz glavne igre da se pojavlјuju tokom čitavog perioda, mada se osećaju kao da odmaraju u DLC-u, umesto da tome doprinose na značajan način. Kao sporedna priča, veći deo Yuffie-ine i Sonon-ove borbe oseća se nepovezano sa širim problemima FF7 Remake-a, što može da oteža dobijanje ulaganja. Kada se na kraju opseg proširi i odbace nagoveštaji o budućem sadržaju, čini se da je iznenadan i van mesta.

Na kraju, ipak, FF7 Remake Episode INTERmission ne beži od njegove prirode kao sporedne priče, i kao rezultat toga, većinu njegovog vremena provodi prihvatajući nove likove i njihova iskustva, umesto da pokušava da ih ubaci u glavni narativ. Iako bi to moglo da dovede do toga da se FF7 Remake DLC zbog toga oseća manje važnim, takođe ima za rezltat usko, zabavno iskustvo kojem ne treba dugo da se završi i čvrsto uspostavlјa još jedan zanosan lik u FF7 Remake univerzumu koji se pokazivao iznova i iznova sposoban da stvara zvezde. FF7 Remake Episode INTERmission je, dakle, DLC koji se lepo uklapa u jaz između prve igre i FF7 Remake Part 2 – preskočiv je za one koji nisu zainteresovani, ali je odličan za one koji žele još sveta igre pre nego što napreduje dalјe. .

Final Fantasy 7 Remake Episode INTERmission was last modified: 15 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Final Fantasy 7 Remake Episode INTERmission appeared first on ITNetwork.

Original Article