Final Fantasy 7 Rebirth: Zvezda polugodišta, ali sa lošom prodajom?

0
27
final-fantasy-7-rebirth:-zvezda-polugodista,-ali-sa-losom-prodajom?

Final Fantasy 7 Rebirth je drugi deo trilogije Final Fantasy 7 rimejka. Ova posebna igra je od svog izdanja dobila toliko ljubavi da je ove godine postala pretendent za igru godine.

JRPG je na Metacriticu dobio neverovatnih 92/100 boda, dok su se developeri nadali za 90/100. Nekoliko meseci kasnije, ostaje najveća igra na Metacriticu za prvu polovinu 2024. godine.

Igra ima 149 recenzija kritičara, među kojima je i naša, a prosečan skor tih recenzija je 92. Ocena korisnika takođe iznosi 9.0 nakon 4.000 recenzija. Dakle, fer je reći da je većina fanova uživala u prerađenoj verziji ovog klasičnog JRPG-a.

Na drugom mestu, Metacriticova lista najboljih izdanja ove godine ističe naslove kao što su Balatoro, Tekken 8 i Like a Dragon: Infinite Wealth u prvih 5. Takođe su na listi i druga popularna izdanja kao što su Dragon’s Dogma 2 i Persona 3 Reload.

Ova lista potvrđuje činjenicu da japanski naslovi rade bolje nego ikada, s tim da Final Fantasy 7 Rebirth predvodi grupu. Međutim, Square Enix izgleda da je manje entuzijastičan po pitanju komercijalnog prijema.

Izdavač nije podelio ažuriranje prodaje, što ukazuje na nizak procenat posedovanja za ovaj JRPG. To je posebno iznenađujuće s obzirom da je Final Fantasy toliko velik u industriji. Da igra nije bila ekskluziva za PlayStation, možda bi privukla veću publiku.

Ipak, Square Enix je potvrdio da namerava da donese sličan nivo kvaliteta za treći deo ove trilogije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More