Final Fantasy 16 se pozlatio!

0
64
final-fantasy-16-se-pozlatio!

Square Enix već godinama vredno radi na Final Fantasy 16 i fanovi su strpljivo čekali lansiranje igre. Iako su kašnjenja tipična za AAA igre danas, izgleda da nećemo morati da brinemo o tome sa Final Fantasy 16, pošto je igra sada zvanično postala zlatna uoči svog izdavanja krajem juna.

Tokom vikenda, Square Enix je najavio prekretnicu u razvoju. Pošto je Final Fantasy 16 postao zlatan, fizičke kopije igre mogu početi da se proizvode i svako dodatno vreme razvoja sada može da se iskoristi za dalje testiranje igre i obezbeđivanje da je u najboljem mogućem stanju za lansiranje.

Final Fantasy 16 je prvi put otkriven 2020. godine, kao deo Sonijevog marketinga za PS5. Igra će biti ekskluziva za Sony konzolu trenutne generacije najmanje šest meseci, a nakon toga bi igra mogla da bude objavljena na drugim platformama. Iako se čini malo verovatnim da će igra doći na Xbox, potvrđena je za PC, iako je tim koji stoji iza igre već upozorio fanove da PC verzija neće biti spremna za izdavanje nakon što se završi period ekskluzivnosti za Playstation.

Imajući to na umu, čini se verovatnije da će Final Fantasy 16 dobiti PC izdanje u drugoj polovini 2024. godine ili možda kasnije ako Sony i Square Enix produže ugovor, kao što su uradili sa Final Fantasy VII Remake.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More