Final Fantasy 16 se ne prodaje kao što Square Enix očekuje

0
65
final-fantasy-16-se-ne-prodaje-kao-sto-square-enix-ocekuje

Pre samo nekoliko nedelja, Square Enix je izdao saopštenje u kojem je rekao da su početne prodaje Final Fantasy 16 bile “izuzetno jake” nakon izveštaja da su prodaje u Japanu naglo opale samo nedelju dana od izlaska. Sada, kao deo najnovijeg izveštaja o zaradi izdavača, kompanija je navela da igra ipak nije ispunila očekivanja.

Nekoliko analitičara je bilo na pozivu za zaradu izdavača Square Enix u petak uveče. Nakon poziva, neki analitičari su rekli Bloombergu da je predsednik kompanije izjavio da Final Fantasy 16 “nije ispunio high end očekivanja kompanije”, ali to verovatno znači da je igra pala u prihvatljivo područje.

Square Enix je poznat po visokim očekivanjima prodaje i često navodi da su popularni naslovi podbacili. U ovom slučaju, Square Enix uglavnom pripisuje stvari sporom usvajanju PS5 konzole. Trenutno, Final Fantasy 16 je PS5 ekskluziva, dajući pristup mnogo manjoj bazi korisnika u poređenju sa PS4 i računarima. Na kraju, igra će biti objavljena na PC-u, ali ne pre nego negde u 2024. godini najranije.

Dok su prodaje možda usporile za Final Fantasy 16, igra bi trebalo da nastavi da se prilično dobro prodaje, posebno za nekoliko meseci kada počnu prvi popusti sa sezonama rasprodaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More