Final Fantasy 16 je PS5 ekskluziva na 6 meseci, ali će PC verzija biti spremna dosta kasnije

0
44
final-fantasy-16-je-ps5-ekskluziva-na-6-meseci,-ali-ce-pc-verzija-biti-spremna-dosta-kasnije

Koliko god mnogi od nas bili uzbuđeni što je Final Fantasy 16 najavljen, to što je igra ekskluzivna za Playstation 5 ugasila je uzbuđenje za mnoge. Na sreću, igra je potvrđena za PC, ali će stići znatno kasnije od verzije za konzolu.

U intervjuu ove nedelje, producent Final Fantasy 16, Naoki Yoshida, potvrdio je da je Final Fantasy 16 zaista ekskluzivan za PS5 tokom prvih šest meseci. Međutim, to ne znači da će PC verzija biti spremna za isporuku u roku od šest meseci od objavljivanja PS5 verzije.

„Želeo bih da se dotaknem PC verzije“, rekao je Ioshida. „Pre svega, istina je da je Final Fantasi XVI šestomesečna ograničena vremenska ekskluziva na PS5 platformi. Međutim, sasvim je druga priča da će PC verzija izaći u roku od pola godine. Jasno ću reći da PC verzija neće izaći za pola godine”.

Square Enix trenutno sve svoje napore fokusira na PS5 verziju i ne optimizuje aktivno PC verziju pored nje. Square Enix je zauzeo sličan pristup sa Final Fantasy XV i Final Fantasy VII Remake za PC, pri čemu su obe igre stigle na PC dugo nakon početnog lansiranja konzole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More