Final Fantasy 16 će biti PS5 ekskluziva najmanje 6 meseci

0
76

Od prvobitne najave, znali smo da će Final Fantasy 16 biti ekskluziva za PS5, barem na određeno vreme. Najnoviji trejler za igru je otkrio koliko dugo ćemo čekati pre nego što vidimo igru na drugim platformama.

Beleška u najnovijem trejleru za Final Fantasy 16 otkriva da će to biti PS5 ekskluziva najmanje 6 meseci. Obično bi to značilo da će igra doći na bok i PC nakon tog vremenskog perioda, ali kao što smo videli sa Final Fantasi VII Remake – to nije uvek slučaj.

Za sada, Final Fantasy 16 je ograničena PS5 ekskluziva na šest meseci. U početku, Final Fantasy VII Remake je takođe bila ekskluziva za PlayStation, ali kako se ugovor bližio kraju, Square Enix i Soni su ga produžili. Do danas, Final Fantasy VII Remake nije objavljen na Xbox-u, a tek je stigao na PC u decembru 2021. godine, tako da još uvek ne planirajte lansiranje za druge platforme.

Ipak, kraći vremenski period ekskluzivnosti je ohrabrujući. Final Fantasy franšiza je jedna od najvećih u igrama sa fanovima na svim platformama, tako da će mnogo ljudi bez PS5 čekati na ovu igru. Nadamo se da će Square Enix imati brzo vreme za pripremu naslova na drugim platformama.

U ovom trenutku, razvoj Final Fantasy 16 je skoro završen, pri čemu se tim prvenstveno fokusira na ispravke grešaka i poliranje pre datuma objavljivanja zakazanog za leto 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Final Fantasy 16 će biti PS5 ekskluziva najmanje 6 meseci appeared first on PLAY!.

Original Article