Filipinska marketinška industrija mora prihvatiti inovacije kao što je veštačka inteligencija (AI)

0
73
filipinska-marketinska-industrija-mora-prihvatiti-inovacije-kao-sto-je-vestacka-inteligencija-(ai)

Summary

Predstavnici Filipinskog marketing udruženja (PMA) su izjavili da moraju usvojiti veštačku inteligenciju (AI). Bry Lato, predsednik PMA, i Lea Mari Ayeng, predsednica PMA Omladine i Akademija su gostovali u emisiji „Biznis i politika“ koju vodi Dante „Klink“ Ang 2. Prema […]

Filipinska marketinška industrija mora prihvatiti inovacije kao što je veštačka inteligencija (AI)

Predstavnici Filipinskog marketing udruženja (PMA) su izjavili da moraju usvojiti veštačku inteligenciju (AI). Bry Lato, predsednik PMA, i Lea Mari Ayeng, predsednica PMA Omladine i Akademija su gostovali u emisiji „Biznis i politika“ koju vodi Dante „Klink“ Ang 2.

Prema Lato-u, AI omogućuje marketarima da razumeju upotrebu ili stav onlajn potrošača bez prolaska kroz podatke. „On nam trenutno pravi izveštaj. Tehnologiju ne možemo sprečiti. Promene su konstantne, tako da se moramo prilagoditi“, rekao je Lato.

Ayeng, takođe generalni menadžer Prestige Quality Paper Products, je rekla da AI alati mogu pomoći marketarima da budu efikasniji i da iskoriste više resursa.

Prema izvršnim direktorima PMA, AI alati mogu postati integralni deo metaverse marketinga, novog pristupa marketingu koji pruža uranjajuće i interaktivno iskustvo potrošačima u virtuelnim svetovima.

Lato je izjavio da se industrija „verovatno“ kreće ka većem korišćenju AI-a u nekim aspektima poslovnih operacija, ističući da to neće ugroziti radna mesta. „Ako budu izgubljeni neki poslovi, definitivno će biti novih poslova poput asistenata za AI, inženjera za AI i još mnogo toga. Stalno se razvija. Ne mislim da će u budućnosti biti samoodrživ bez ljudskog upliva“, rekao je Lato.

Nedavno je GMA Integrated News izazvao velike kritike onlajn zbog predstavljanja prvih sportskih komentatora AI-a u zemlji na otvaranju sezone Nacionalne sportske asocijacije (NCAA), pri čemu su mnogi izrazili zabrinutost zbog potencijala zamene ljudskih radnika.

Lato je izjavio da su kompanije koje prihvate ove inovacije u mogućnosti da brzo reaguju i efikasno obavljaju zadatke. „To je zapravo cilj ovih inovacija – da postanu efikasnije i uzbudljivije za potrošače“, rekao je Lato.

Ayeng je naglasila važnost osposobljavanja ljudi za korišćenje AI-a uz uspostavljanje etičkih standarda kako bi se sprečila zloupotreba. „Veoma je važno da sve industrije, uključujući akademsku zajednicu, industriju i čak vladu, stvore etičke standarde koji će stvarati siguran prostor za sve“, rekla je Ayeng. „Ponekad, tokom poslovanja, moramo biti odgovorni i ne fokusirati se samo na profit“, dodala je ona.

Read More