Fil Spenser kaže da će “Xbox nastaviti da postoji” iako propadne kupovina Activision-Blizzard grupe

0
49
fil-spenser-kaze-da-ce-“xbox-nastaviti-da-postoji”-iako-propadne-kupovina-activision-blizzard-grupe

Šef Microsoft-ovog sektora za igre je rekao da predložena akvizicija Activision Blizzard-a vredna 69 milijardi dolara nije „veza“ za budućnost Xbox-a i da će ogranak za igre nastaviti da postoji čak i ako regulatori blokiraju kupovinu.

Fil Spenser je ove nedelje boravio u Velikoj Britaniji na razgovorima sa Upravom za konkurenciju i tržišta. Nakon saslušanja Evropske komisije na kojem je izloženo da predloženi sporazum može naštetiti konkurenciji, posebno ako bi igre poput Call of Duty franšize bile ekskluzivne za Xbox platformi.

Iako bi ta kupovina bila daleko najveća Microsoftova akvizicija ikada, korporacija zarađuje dosta više od proizvoda koji nisu vezani za igre kao što su Windows, Office i njegove cloud usluge.

Tajms je pitao Spensera šta će se desiti sa Xbox brendom ako regulatori blokiraju tako važnu akviziciju, na šta je on odgovorio da posao sa igrama ne zavisi od ove kupovine.

„Ovo je važna akvizicija za nas. To nije dugoročna tačka – Xbox će postojati ako ovaj dogovor ne prođe”, rekao je on.

Veliki deo zabrinutosti regulatora oko sporazuma sa Activision-Blizzard fokusira se na to kako bi on navodno mogao da smanji sposobnost Playstationa da se takmiči s obzirom na to da će Microsoft dobiti vlasništvo nad Call of Duty franšizom, koju je Sony nazvao „nezamenljivom“.

Spenser je rekao da je zbunjen zašto regulatori naizgled štite firmu za konzole, za koju je otkriveno na konferenciji za novinare prošle nedelje da kontroliše 70 odsto udela u poslovanju sa konzolama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More