Fil Spencer dao izjavu povodom navoda da Xbox prelazi na druge platforme

0
67
fil-spencer-dao-izjavu-povodom-navoda-da-xbox-prelazi-na-druge-platforme

Poslednjih nekoliko dana, broj glasina o tome da Xbox potencijalno postaje multiplatforma, donoseći neke od svojih najvećih franšiza na konzole poput PlayStation i Nintendo Switch, sve više raste. Takođe smo čuli da Microsoft nije planirao da pravi bilo kakve zvanične najave do proleća, ali zbog toga koliko su se brzo proširile ove glasine, vremenski okvir je pomeren.

Ove nedelje ne dobijamo nikakve konkretne odgovore, ali CEO Microsoft Gaming, Phil Spencer, je komentarisao situaciju, navodeći da će sledeće nedelje biti ‘poslovno ažuriranje’. Tokom ovog ažuriranja, možemo očekivati da dobijemo neku jasnoću o budućim planovima Xboxa za izdanja igara na više platformi i buduće ekskluzivne igre (ili potencijalni nedostatak istih).

Neki od igara za koje se šuška da prelaze na druge platforme uključuju Gears of War, Sea of Thieves, Hi-Fi Rush, Indiana Jones, Starfield i još mnogo toga.

Sastavili smo detaljnije objašnjenje o glasinama i zašto bi prelazak na više platformi zapravo mogao biti dobra stvar za Microsoft i potrošače, uprkos tome što se prvi potez čini kao da Xbox ‘odustaje’ na neki način.

We’re listening and we hear you. We’ve been planning a business update event for next week, where we look forward to sharing more details with you about our vision for the future of Xbox. Stay tuned.

— Phil Spencer (@XboxP3) February 5, 2024

Read More