Fight Crab

0
821

Učitavanje Fight Crab-a je poput surfovanja po kanalima u tri sata ujutro i pronalaženja filma na stranom jeziku bez prevoda. Likovi na ekranu deluju energično, radnja je prijatna za gledanje, a zaplet je apsolutno neraskidiv. Treći simulator gluposti fokusiran na morsku životinju, programer Calappa Games, Fight Crab upravo je igra koju njen naslov podrazumeva i puno više. Uklјučujući sve, od motornih testera i nidžitsu-a do svetlosnih sablјi i energije nadahnute Dragon Ball Z, ovi rakovi su spremni da prkose svakom zakonu zemlјe i mora kako bi stekli vrhunac i nadmašili njihovu braću rakove.

U osnovi, Fight Crab je 3D borbena igra zasnovana na oružju sa uglom kamere iza leđa. Iako bi većina igara mogla da nađe zajedničko tlo sa drugima u njegovom žanru, nema smisla ni pokušavati da se premosti jaz između rakova s nunchakama i Soul Calibur. Za jedno, shema kontrole igre je u potpunosti jedinstvena, mapiranje obe kandže na analogne džojstike sa probijanjem i štipanjem vezanim za okidače i odbojnike. Kretanje uklјučuje pritiskanje strelica na d-pad-u za automatsko slanje rakova koji puze, dok dvostruki dodir inicira saginjanje. Često neiskorišćeno dugme za povratak aktivira super mod i specijalne napade energije nakon što rak nanese dovolјno oštećenja. Sve je zaista bizarno za gledanje na papiru, ali oseća se intuitivno čim igra počne.

Fight CrabKao većina igara za borbu, postoji kampanja za jednog igrača i lokalni multiplayer i online sorte. Igranje solo nije previše izazovno, koje pruža AI druga pri prvim znakovima neuspeha. Oružja su takođe izdašna čak i izvan onih koje rakovi donose u borbu, uklјučujući predimenzionirane stolice, svećnjake i svinjske zemičke raštrkane unaokolo. Iako je u potpunosti moguće da se savlada ova jedinstvenu shemu upravlјanja, čini se da izazov nije poenta ovog nastojanja. Igrač jednostavno nema pojma šta da očekuje od bilo kog novog nivoa u Fight Crab-u , a smešna borba oružjem i dalјe zabavlјa čak i ako se igra ponavlјa.

Fight CrabU bilo kojem trenutku, igrači bi mogli da se suoče sa parom rakova koji drže revolvere ili divovskim boss-em sa sjajnim mačem koji bi Cloud smatrao smešnim. Različiti lokaliteti takođe menjaju stvari izvan estetike. Jedna arena postavlјena u kineskom restoranu u suštini menja pravila od udaranja protivnika u školјkama do bacanja sa stola za večeru. Kasniji nivo ima rakove koji izbegavaju shuriken u uskoj uličici dok se kreću prema bitki. Igra nikada ne popušta ni sa raznolikošću i ludošću, stvarajući drugačiju vrstu spektakularnog borca. Ovo je igra toliko otkačena da je potrebno da se veruje u nju.

Fight CrabČitava stvar podseća na rane 3D igre napravlјene u eri u kojoj još niko nije znao kakvi će biti standardi za kontrolu. U igri u kojoj su stvari poput preciznosti i gracioznosti faktor, neobična šema kontrole ovog luka bila bi ogroman problem. U Fight Crab-u, sve je to deo šarma. Dok se većina igara ponaša ispravno pridržavajući se žanrovskim standardima, istinske sa zida indie igre imaju prostora za istraživanje novih kontrola, a čudna manipulacija Fight Crab -a pruža odličnu mešavinu trenutaka kvačila i sulude povratke koje niko nikada ne može da ponovi.

Međutim, isti indie duh koji daje Fight Crab-u njegovu sobu za eksperimentisanje dolazi sa cenom. U ovom slučaju, prezentacija igre bi mogla najbolјe da se opiše kao Newgrounds nalik. Fontovi su svuda i opcije ponekad nisu jasne u njihovom tekstu. Ne postoji pravi tutorijal kako da unapreditte likove ili da li kupovina oružja daje jednokratnu upotrebu ili trajno otklјučavanje u prodavnici. Iako bi korisničkom interfejsu dobro došla dorada, zvučni prikaz je baš kako treba. Postoji naslovna numera iz animea (upotpunjena stihovima) i najavlјivač bitke koji bi mogao da se uklopi u bilo koju igru u Sega arkadnoj liniji devedesetih godina. Energična muzika koja svira u svakoj fazi nastavlјa trend, pružajući veliku motivaciju da pobedi protivničko morsko stvorenje i proglasi pobedu.

Fight Crab se neće pojaviti na sledećem velikom esports takmičenju, ali bilo koji povremeni takmičari su sigurni da imaju loptu. Sa novom shemom kontrole koju je laka za učenje i igranjem koje je nemoguće shvatiti ozbilјno, sigurno će se naći dom sa raznim stremerima i onima koji traže novu igru za igranje sa prijatelјima. Sve greške koje ima su deo šarma, evocirajući nezavisni duh za koji je teško ne navijati.

Fight Crab was last modified: 9 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Fight Crab appeared first on ITNetwork.

Original Article