FIFA 21

0
285

Od 1994. godine, FIFA i PES (ranije ISS) borili su se za prvo mesto kako bi bili prepoznati kao vrhunski fudbalski simulator. Slično moćnom rivalstvu Cristiano Ronaldo-a i Lionel Messi-a, lјubitelјi sporta podelјeni su oko toga koji je zaista šampion. Neki tvrde da je FIFA kompletni paket zbog bogatstva režima i licenciranih timova, dok drugi tvrde da je PES tačniji prikaz sporta. Međutim, s tim što je eFootball PES 2021 ove godine jednostavno objavio sezonsko ažuriranje, više nego ikad ranije glave su se okrenule FIFA-i 21. Zbog čega se postavlјa pitanje, da li je ovo godina kada će FIFA biti krunisana za Ballon d’or?

Vaš prvi korak na terenu biće vam poznat. Umesto da preuređuje uspešnu formulu poslednjih godina, EA Vancouver se odlučio za manja prilagođavanja u ovoj prelaznoj godini. Povremeni igrači mogu da se pomuče da primete promene, ali fanatici će se čuditi taktičkim sposobnostima koje su sada u njihovim rukama.

Novo u seriji je funkcija Creative Run koja dodaje dubinu vašem vremenu na terenu. Prošlo je vreme vrištanja na saigrače da trče. Jednostavnim pritiskom na levo dugme ramena, praćenim desnim analognim džojstikom, vaš partner će krenuti u želјenom smeru, tako da možete da napravite to ubistveno dodavanje. Uz ovo je i Directed Pass and Go, koji je u suštini ručni jedan-dva. Nakon odigravanja lopte, pokazujete u bilo kom smeru u kojem želite da se prolaznik kreće, omogućavajući vam da manipulišete kako vaš tim vrši pritisak na odbranu protivnika. Dajući vam potpunu slobodu je Player Lock; ovde AI preuzima uzde igrača sa loptom dok vi kontrolišete nekoga drugog u timu. Ovo nam je bilo posebno korisno kada pokušavamo da se izvučemo iz uskih situacija, jer možete da manevrišete do klјučnih pozicija, a zatim jednostavno izvršite traženo dodavanje. AI-u se dodaje i Positioning Personality, koja vidi kako se inteligencija igrača svetske klase u igri povećava, što znači da će Bruno Fernandes naći prostora u džepu između veznih i defanzivnih igrača, a Mohamed Salah će zadržati njegov trk pre nego što krene iza bekova.

FIFA 21Nadovezujući se na prošlogodišnju napadačku karakteristiku, nova okretna dribling mehanika vam omogućava da se provučete kroz protivničku odbranu ili eksplodirate u prostoru. Manevrisanjw je premoćna i prekomerna tehnika za kontrolu igre na krilima. Uz dodatak agilnog driblinga, ovo pomaže da se uravnoteže oni škaklјivi scenariji jedan na jedan, praveći neke intenzivne trenutke kada ste žestoki po boku.

Novopridošli nemojte da se uzbuđujete. Iako smo se usredsredili na nijanse igranja, duboki i opsežni režim treninga FIFA 21 osigurava da svako može da se bavi igrom. EA čak ima čitav niz kontrolnih šema koje osiguravaju da bilo ko, bilo kog uzrasta može da zakorači u čizme njegove ikone.

FIFA 21FIFA se oduvek hvalila nizom načina koji bi se svideli bilo kojoj vrsti igrača, a poslednja iteracija sledi to. Fantastični Ultimate Team replikuje prošlogodišnju verziju sa samo manjim ispravkama korisničkog interfejsa. U ovome vaš tim možete da gradite od nule zarađivanjem novčića ili nažalost kupovinom bodova. Režimu je dodat FUT ko-op koji vam omogućava da se udružite sa prijatelјima u oba takmičarska rivala na mreži i u borbama AI timova kako biste mogli zajedno da osvajate nagrade. Iako se ružna glava mikrotransakcija nadvija nad modom, to je zavisnčke priroda i činjenica da je neprestano nagrađuje čini je vrhuncem igre.

Želite da budete sledeći Pep Guardiola? Onda krenite u režim karijere gde vaš tim možete da dovedete do slave. Dodatak prošlogodišnjim naporima je zakazivanje. Sada morate da razmislite kada da trenirate, odmorite se i oporavite svoj tim, dodajući još jedan nivo dubine i strategije režimu. Moral tima je važniji nego ikad i ovim će morati da se upravlјa kroz raspored i razgovore sa igračima čineći da se osećate kao nadzornik vašeg tima.

FIFA 21Najupečatlјiviji dodatak u režimu je interaktivni simulator podudaranja. Ovde možete da upravlјate timom sa dodirne linije, ali zatim možete odmah da se prebacite na teren pritiskom na dugme, omogućavajući vam brz uticaj na klјučne trenutke u igri. Sa novim opcijama za transfer i razvoj igrača, dinamični režim karijere je najbolјi u istoriji franšize. Pored menadžerskih opcija, možete da se i prevedete u igru kako biste imali slavnu fudbalsku karijeru. Bez obzira da li se trudite da budete sledeći Mbappe ili Alex Ferguson, ogroman način karijere je mesto za to.

Prošle godine je predstavlјen odličan Volta mod, koji je u suštini FIFA Street. Sadrži niz pravila koja zavise od veličine podudaranja (3v3, 4v4 ili 5v5), režim nudi drugačiji osećaj i tempo u poređenju sa ostalim režimima u igri. Fokus se prebacuje sa timskog rada na individualnu veštinu i nova Agile Dribbling mehanika sija ovde omogućavajući vam da složeno postavite loptu kako biste nadmudrili protivnika. Na njegovom prethodniku razvija se ‘The Debut’ koji je narativno vođeno iskustvo u Volta-i. Iako sadrži neku drhtavu glasovnu glumu, uvođenje legendi u priču dobrodošao je dodatak.

Serija se uvek ponosila vernim preslikavanjem televizijskog iskustva i njihov poslednji nastavak se nastavlјa na isti način. Od predstavlјanja UEFA Lige šampiona do autentičnog komentara dana, FIFA 21 vraća publiku na stadion.

FIFA 21 je kompletan paket koji će lјubitelјe fudbala držati navučene tokom cele sezone. Iako postoji samo nekoliko manjih pobolјšanja, taktičke mogućnosti koje mogu da se otklјučaju su ogromne. Sa Dual Entitlement-om, što znači da vaš napredak možete da prenesete na konzole sledeće generacije i činjenicom da je sadržajem spakovan na stative, FIFA 21 udobno uzima zlatnu kopačku za 2021. godinu.

Dobro:

  • Novi sistem za dribling
  • Napakovana sa sadržajem
  • Autentično iskustvo utakmice

Loše:

  • Neki režimi ostaju netaknuti
  • Veoma poznato igranje
  • Neki generički modeli lica

FIFA 21 was last modified: 25 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post FIFA 21 appeared first on ITNetwork.

Original Article