FBI se uključio u istragu vezanu za GTA 6 curenje informacija

0
30

Federalni istražni biro(FBI) izveštava da bi haker uključen u napad na Uber takođe mogao biti odgovoran za masovno curenje GTA 6 koje se dogodilo tokom vikenda.

U nedelju, 18. septembra, dogodilo se jedno od najzapaženijih curenja video igara u istoriji medija kada je preko 90 video snimaka igre iz predstojećeg naslova GTA 6 Rockstar Games bačeno na GTAForums.com.

Dok su fanovi u početku bili skeptični – mnogi su izjavili da vizuelnom kvalitetu nedostaje sjaj koji su očekivali od GTA 6 – Rockstar Games je kasnije potvrdio da su curenja zaista bila stvarna. Iako su developeri izjavili da ovo neće uticati na planirani datum objavljivanja naslova, procurelac je pokušao da pregovara sa Rockstarom i/ili Take Two.

U zvaničnom saopštenju objavljenom na Twitteru, Rockstar igre su potvrdile da je curenje deo „upada u mrežu“ i da je treća strana nezakonito pristupila datotekama koje se dele na mreži.

Prema objavi na Uber Newsroomu, FBI i Ministarstvo pravde SAD trenutno istražuju sličan sajber napad na Uber. Prijavljeno je da je isti napadač odgovoran za curenje GTA 6.

U postu se navodi: „Postoje i izveštaji tokom vikenda da je ovaj isti počinilac prekršio proizvođača video igara Rockstar Games.

Takođe se navodi da se veruje da je napadač deo hakerske grupe poznate kao Lapsus$, grupe koja je odgovorna za ilegalni pristup fajlovima kompanija Microsoft, Cisco, Samsung, Nvidia i Okta.

Poruka na forumu nije sadržala pravo ime hakera, samo da se na internetu naziva „White“. Dalji detalji koje je dao pompompurin su u skladu sa opisom hakovanja u Uber Newsroom-u, uključujući prošle sajber zločine koje su navodno počinili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post FBI se uključio u istragu vezanu za GTA 6 curenje informacija appeared first on PLAY!.

Original Article