Famicom Detective Club

0
412

Famicom Detective Club je par klasičnih avanturističkih igara koje su prvobitno objavlјene 1988. i 1989. godine za rane Nintendo sisteme. U 2019. godini je potvrđeno da je Nintendo prepravio dva naslova za Nintendo Switch uz pomoć programera Mages, dodatno proširujući biblioteku konzole NES i SNES igara. Ovi remake-ovi donose potpuno novu grafiku i muziku, zajedno sa potpuno glasovnim japanskim dijalogom, čineći ovaj paket savršenim načinom da prvi put doživite The Missing Heir i The Girl Who Stands Behind.

Obe igre Famicom Detective Club funkcionišu na približno isti način. Osnovno igranje vidi kako igrač kontroliše mladića koji pokušava da razreši misteriju ubistva u naizgled udalјenim oblastima Japana. Ova dva naslova reklamirana su kao avanturističke igre, bolјe se opisuju kao vizuelni romani, jer je u stvarnosti vrlo malo igranja. Gotovo sva radnja vrti se oko odabira niza naredbi koje su navedene na ekranu, pružajući igraču mogućnost da pregleda predmete, kreće se, prikazuje predmet ili postavlјa pitanja liku.

Famicom Detective ClubJednom kada se odabere naredba i odabere cilј, igra će razrešiti radnju i proizvesti okvir za tekst u kojem se ocrtava rezultat. Ovde je izazov u ​​suštini otkriti kojim redosledom izvoditi akcije, sa samo vrlo određenim sekvencama koje omogućavaju napredovanje. Zbog toga se dve igre Famicom Detective Club igraju kao niz povezanih slagalica, pri čemu igrač prelazi na sledeću odmah nakon rešavanja trenutnog zadatka.

Uglavnom, The Missing Heir i The Girl Who Stands Behind nisu užasno teške, jer svaki naslov vodi igrača kroz većinu scena. Za razliku od tradicionalnih pustolovnih igara point-and-click , nijedan naslov u Famicom Detective Club neće omogućiti korisnicima da se kreću napred dok se ne pronađu sve sa scene. Nema brige da ćete iza sebe ostaviti važne cilјeve ili propustiti vitalne informacije koje će vam pomoći u rešavanju slučaja, koje su osvežavajuće i utešne.

Naravno, još uvek ima teških trenutaka u oba naslova, i možete relativno lako da se zaglavite. Neke od zagonetki zahtevaju pronalaženje informacija od likova koji će izgovoriti samo ako ih se pita nekoliko puta, dok pronalaženje tragova može da znači pretraživanje sitnih detalјa u okolini. Famicom Detective Club na sreću uspeva da izbegne ovo češće nego ne, ali ti trenuci mogu da budu frustrirajući kada se dese.

Kao i kod bilo kog vizuelnog romana ili avanturističke igre, priča igra veliku ulogu u izdanjima Famicom Detective Club. Bez kvarenja bilo koje od glavnih tačaka zapleta, svaka igra ima narativni prizor koji će držati igrače na ivici njihovih sedišta. Ono što je takođe zadovolјavajuće jeste da svaki naslov ima sasvim drugačiji osećaj, jer The Missing Heir deluje kao tradicionalna misterija, a The Girl Who Stands Behind poprima paranormalniju atmosferu. Kontrast dobro funkcioniše i čini da se dva naslova razlikuju jedan od drugog, uprkos tome što zadržavaju isti način igre i osnovnu mehaniku.

Famicom Detective ClubŠto se tiče prezentacije, Famicom Detective Club izgleda i zvuči sjajno. Vizuelni elementi su potpuno prepravlјeni tako da sada više liče na ručno crtane anime serije, sa svilenkasto glatkom animacijom. Soundtrack je takođe nadograđen, tako da igrači mogu da koriste originalni 8-bitni soundtrack ili revidiranu muzičku psrtituru. Možda je ipak najbolјa stvar o zvuku zvučna gluma, koja dodaje element drame i uzbuđenja postupcima, iako je u potpunosti na japanskom.

Mnogi van Japana ranije nisu iskusili Famicom Detective Club , što je prava šteta s obzirom na to koliko su dobri ovi vizuelni romani. Svaki ima ubedlјivu priču i vreden je igranja, pogotovo sada kada su oba prepravlјeni sa takvom brigom i pažnjom. Svako ko uživa u avanturističkim igrama ili misterijama svakako bi trebalo da ih proba, jer se lako svrstavaju među najbolјe skrivene dragulјe na Switch-u.

Famicom Detective Club was last modified: 17 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Famicom Detective Club appeared first on ITNetwork.

Original Article