Fallout 76: Steel Reign DLC

0
491

Fallout 76 je doneo neke ekspanzivne nove aktivnosti za petama prošlogodišnjeg ponovnog oživlјavanja Brotherhood of Steel u Appalachia, koji je imao zanimlјive nove likove i priče sa većom težinom od većine prethodnih zadataka igre. Ta priča konačno dolazi do izražaja u Fallout 76: Steel Reign. Iako je linija zadataka prilično kratka, igračima daje pravi ukus za moralne nedoumice koje su očekivali od franšize Fallout, i čini obećavajuću najavu potencijala koji je još uvek pred Appalachia.

Razdor između Paladina Rahmani-a i Knight Shin-a već je bila dobro utvrđena na početku Steel Dawn linije zadatka, gradeći se do klјučne stope pre napada super mutanta na Fort Atlas. Rastuća provalija između Paladin-a i Knight-a zadržava se samo privremeno, jer Brotherhood mora da radi na zaustavlјanju rastuće mutacije Fallout 76. Ipak, neizbežni razdor dolazi do punog kruga do kraja zadatka, primoravajući igrače da konačno odaberu kakva će zaista biti budućnost Brotherhood u Appalachia-i.

Fallout 76Iako je Fallout 76 naporno radio na oporavku od njegovog truckavog početka, čak ni cenjena ekspanzija Wastelanders nije imala dubok narativni smer. I Settlers i Raiders su bili dobro pripremlјeni, ali na kraju je bilo samo pitanje koja frakcija se igraču najviše svidela kako bi im pomogla da prodru u Vault 79. Brotherhood linija zadatka je dovela do više nijansiranih zadataka kao što to igrači imaju da se zapitaju da li veruju u Rahmani-evu ili Shin-ovu viziju Brotherhood-a, koja je pokazala koliko je dobro igra rasla. Ovo se uveliko proširuje u završnici ekspanzije odlukom ne samo između dve strane, već i jedne od stvari za koje igrač veruje da su pravi oblik pravde i ono što je najbolјe za Appalachia-u na dubokomisleni način.

Fallout 76Linija zadatka, međutim, ne zadržava samo sletanje. Čak je i postavka priče dobro izvedena, jer igrači prvo moraju da naprave korak unazad radeći na rešavanju problema super mutanta, što ih vodi u niz zadataka sa Rahmani-em i Shin-om pojedinačno kako bi igrači imali bolјe razumevanje likova i onoga što ih pokreće. I Rahmani i Shin dobijaju neke dobro napisane, humanizujuće trenutke koji otežavaju izbor jednog nad drugim, ali Fallout 76: Steel Reign tu ne staje. U odlučujućem Brotherhood zadatku, igračima će takođe biti predstavlјeni neki od najranijih NPC-a na koje su naišli u impresivno satkanoj pripoveci koja postavlјa koje su dužine prihvatlјive u potrazi za većim dobrom čovečanstva, šta je most predaleko i šta prave posledice za one koji pređu tu granicu.

GamePlayAko Fallout 76: Steel Reign ima bilo kakav očigledan nedostatak, to bi bilo da je više ovih misija koje podstiču razmišlјanje, bilo bi još bolјe. Iako su se Wastelanders misije ponekad činile preduge sa vrlo malo dubine, Brotherhood potrage, iako su narativno mnogo jače, znatno su kraće. To je kompromis koji vredi imati za svakoga ko vrednuje kvalitet više od kvantiteta, ali ako ima bolјi kvalitet, određeni igrač čini da želi više. Navigacija Vault 96 takođe ponekad može da se pokaže prilično izazovnom. Ipak, ova pitanja lako mogu da se zaborave u inače impresivnoj priči koja će ostaviti igrače da raspravlјaju o moralnoj efikasnosti njihovih postupaka i o tome šta te odluke znače za Brotherhood u budućnosti.

U igri je još nekoliko zanimlјivih stvari dok Steel Reign vezuje lep poklon trenutnoj Brotherhood of Steel priči koja donosi pitanja o tome šta sledi za Brotherhood, bez obzira na izbor koji oni naprave. Takođe postavlјa nove potencijalne narative u zavisnosti od izbora igrača koji bi mogli da oblikuju budućnost Appalachia kao i proširenog znanja o Fallout-u. Šta god sledeće usledilo, Fallout 76: Steel Reign dokazuje da 76 upravo napreduje.

Fallout 76: Steel Reign DLC was last modified: 20 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Fallout 76: Steel Reign DLC appeared first on ITNetwork.

Original Article