Fallen Knight

0
220

Fallen Knight je 2D platformer koji je razvio FairPlay Studios Co. Ltd i objavio PQube Limited. Igra je otežana užasnim kontrolama koje potkopavaju ono što je mogao da bude zabavan naslov.

Fallen Knight smešten je u futuristički svet, gde je nova iteracija vitezova okruglog stola otkrila Sveti gral i koristi ga kao izvor energije, što je imalo za rezultat razrešenje mnogih društvenih nevolјa. Teroristička organizacija pod nazivom The Purge traži Sveti gral, pa napadaju grad Neo-Utopia. Lancelot i Galahad iz Vitezova okruglog stola su poslani da se nose sa njima, kao i da zaštite Sveti gral od pada u pogrešne ruke.

Očigledno je od početka da je Fallen Knight jako inspirisan igrama Mega Man Zero, jer njegova dva protagonista funkcionišu uveliko poput Zero sa mačem. Uz osnovne pokrete platforme, dva protagonista Fallen Knight takođe mogu da trče po zidu, skaču po zidu i jure napred kroz vazduh. Obojica takođe poseduju parirajući potez, koji se aktivira udarcem u neprijatelјa kada zatreperi pre izvođenja poteza. Takođe postoji metar koji se puni svaki put kada igrač pogodi neprijatelјa, što Lancelot može da koristi za izlečenje, na način sličan Hollow Knight-u. Galahad ne može da iskoristi Lancelot-ov iscelitelјski potez, ali vraća zdravlјe tako što parira neprijatelјima, što ga čini daleko većom sposobnošću.

Fallen KnightFallen Knight ima dva moda priče. Prva se fokusira na Lancelot i koristi progresiju Mega Man stila, gde igrač može da bira između različitih faza koje imaju njihove boss-eve. Lancelot može da se nadogradi između misija otklјučavanjem predmeta i kupovinom pojačivača statistika. Galahad-ov način je više roguelite, jer se njegove sposobnosti biraju na početku trčanja i on ima samo jedan život. Zajedno, ove dve priče su mogle da predstave uzbudlјivo iskustvo, da nije činjenice da igra zasnovana na veštinama ne funkcioniše u stvarnosti.

Problem sa Fallen Knight-om su njegove kontrole. Toliko su ne reagujuće i nepredvidive da
je teško igrati ovu igru. Problemi se kreću od: karakter se ne zaustavlјa pri puštanju levo/desno; igra ima problema pri razlikovanju skoka na zid i trčanja po zidu; igra koja ne registruje pri pokušaju korišćenja heal poteza, što dovodi do gublјenja vremena za nešto što već ima dugotrajnu animaciju; igra ima problema sa registrovanjem napada u vazduhu, a lik se ponekad ne penje na izbočine. Problem je pogoršan neprijatelјskim napadima koji često drastično pomeraju položaj lika igrača, kao što su projektili koji ih šalјu ka zemlјi, stvarajući osećaj kao da igrač ima još manju kontrolu nad bitkom.

Kontrole u Fallen Knight -u su testirane na više kontrolera i tastatura, sa istim rezultatom svaki put. Ne pomaže to što likovi nemaju okvire nepobedivosti, što olakšava hvatanje lanaca od više neprijatelјa zbog jedne zajebancije uzrokovane igrom koja ne registruje ulaz za igru. Problemi su neprihvatlјivi i teško je preporučiti Fallen Knight u njegovom trenutnom stanju. Moguće je završiti igru u njenom trenutnom stanju, ali to se svodi na sreću i pokušaj i grešku, a ne na bilo šta pod kontrolom igrača.

Fallen Knight je mogao da bude jako zabavan, ali njegova nesposobnost da savlada osnovne potrebe znači da ga je teško preporučiti u sadašnjem obliku.Hollow Knight-stil platformer sa pariranjem i brojačima treba da ima najuže moguće kontrole, a Fallen Knight treba izbegavati dok ne bude doteran.

Fallen Knight was last modified: 31 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Fallen Knight appeared first on ITNetwork.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)