Kod Facebook Messenger aplikacije za Android je otkrio da bi aplikacija uskoro mogla da omogući korisnicima da se oslanjaju na glas kako bi diktirali i slali poruke, kreirali podsetnike i pozivali svoje kontakte. U kodu se vidi novo M pomoćno dugme na vrhu ekrana koje će, kada se pritisne, aktivirati slušanje glasovnih komandi za ove funkcije.

Na taj način će se olakšati korišćenje Messenger-a bez potrebe korišćenja ekrana. Ovo će svakako biti sigurniji način slanja poruka naročito kada korisnik vozi. Takođe bi aplikacija postala pristupačnija za osobe sa slabim ili oštećenim vidom.

Glasovne komande u Messenger-ovom M pomoćniku su novina i Facebook ih trenutno interno testira. Portparol Messenger-a potvrdio je TechCrunch-u da kompanija interno testira funkciju glasovne komande. „Često eksperimentišemo sa novim iskustvima na Messenger-u sa zaposlenima. U ovom trenutku nemamo ništa više da podelimo“, rekao je portparol.

Što se tiče mogućnosti dolaska kod svih korisnika, ostaje samo da se nagađa. Portparol nije dao nikakvu informaciju o tome kada bi Messenger mogao da dobije ovu funkciju.

Izvor: Ubergizmo/PC Press
Foto: Pixabay

Original Article