Facebook sve ugroženiji: Kineska aplikacija već ima više od milijardu korisnika

TikTok ima više od milijardu korisnika širom sveta a posebno je popularan među mlađim tinejdžerima.

Iako je prvo poharao Sjedinjene Države, brzo se proširio i u ostale države. Namenjen je stvaranju i deljenju videa uz niz alata.

U brzom svetu društvenih medija, TikTok je najnoviji hit koji polako, ali sigurno, osvaja i region. TikTok pre svega služi za deljenje i izradu kratkih videa do 15 sekundi.

Postoji već tri godine, najpre je osvojio Aziju, zatim Sjedinjene Države, a potom i ceo svet.

Lani je, na primer, pomeo konkurenciju, tačnije Facebook i Instagram, kada se radi o skidanju aplikacije i sada već ima više od milijardu korisnika ili 500 miliona dnevno aktivnih korisnika.

TikTok je mahom „zaludeo“ mlađe tinejdžere, sve one koji u onlajn svetu traže novi način komuniciranja i izražavanja, piše Poslovni dnevnik.

Poznato je da Facebook kao najpopularnija društvena mreža ima problema s privlačenjem najnovijih naraštaja tinejdžera koji traže svoj onlajn kutak. Snapchat je i dalje vrlo popularan, tu je i Instagram kada se radi o objavljivanju fotografija i videa, a sada i TikTok.

Inače, radi se o kineskoj aplikaciji koja je pod imenom Douyin lansirana 2016. u Kini, a godinu kasnije pojavila se na svetskom tržištu kao TikTok.

Tri meseca kasnije, privatna kompanija ByteDance prikupila je toliko novca da je kompaniju dovela do vrednosti od 75 milijardi dolara, a njen osnivač Zhang Yiming dodao je milijarde svojoj “vrednosti”.
Prema Forbesu, bogatstvo mu se procenjuje na 16,2 milijarde dolara, po čemu je deveti na listi kineskih milijardera.

Zhang je tridesetpetogodišnji softverski inženjer koji nakon niza investiranja u kompaniju sada poseduje 24 odsto ByteDancea.

Izvor: Poslovni dnevnik
Foto: Pixabay

Original Article